Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

»Jeg har været til omkring 70 samråd herinde«, siger Jørn Needgaard Larsen, og peger på et maleri af en skægget herre i lokalet. »Så sad jeg og kiggede på ham, når det hele blev for kedeligt«.

Jørn Neergaard Larsen: Folketingets politikere er bedre end deres rygte

Efter årtier som ledende organisationsmand flyttede Jørn Neergaard Larsen i halvandet år dybt ind i det politiske maskinrum som beskæftigelsesminister i Venstre-regeringen. Vist er der skønhedspletter, men hans overordnede diagnose for dansk parlamentarisme er overordentlig positiv.

FOR ABONNENTER

Det er efterhånden sagt og skrevet så mange gange, at klicheerne står i kø for at bekræfte sig selv: at det politiske liv er en børnehave. Smækfyldt af konflikter til ære for konfliktens eget indre liv. Pumpet op med meningsløse samråd og ørkesløse folketingsdebatter, som få lytter til, og færre kan bruge til noget. Arrangeret af og for politikere, hvis offentlige anseelse stort set kun undergås lejlighedsvis af pressens folk, hvis opgave det er at formidle det politiske stof.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden