Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Citatet er fra Udlændingestyrelsens såkaldte fact-finding-rapport, der er lavet i 2015 på baggrund af danske embedsmænds en-dagsbesøg til Mogadishus lufthavn.

Citatet er fra Udlændingestyrelsens såkaldte fact-finding-rapport, der er lavet i 2015 på baggrund af danske embedsmænds en-dagsbesøg til Mogadishus lufthavn.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dokumentation: Her er udpluk af de 20 alvorlige advarsler i omstridt Somalia-rapport

Afpresning, chikane, ulovlige anholdelser, fængslinger, halshugninger, drab, tvangsrekruttering, lyder nogle af advarslerne.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen udviser herboende somaliere trods en række alvorlige advarsler i den omstridte 'fact finding rapport' om Somalia.

Det fremgår af de bilag, rapporten bygger på.

Her er et udpluk af advarslerne i bilagene:

  • »Der blev I 2015 rapporteret om tilfælde af overgreb som eksempelvis afpresning, chikane, ulovlige anholdelser og fængslinger og sågar halshugninger«.
  • »Ifølge observatører er virkeligheden fortsat den, at civile hver uge bliver såret og dræbt ved målrettede angreb med skydevåben eller angreb med bomber og granater«.
  • »For somaliere I Mogadishu er det uhyre vanskeligt at overleve uden et støttenetværk, og nytilkomne i byen (…) står over for en usikker tilværelse i hovedstaden«.
  • »Al-shabaab gennemfører lynangreb. Angreb med håndgranater er for tiden al-Shabaabs (islamistisk oprørsbevægelse, red.) foretrukne metode«.
  • »Det er længe siden, at Mogadishu officielt blev erklæret fri for al-Shabaab, men der gennemføres stadig angreb med jævne mellemrum«.
  • »De (Al-Shabaab, red.) går ikke målrettet efter civile, men civile bliver dræbt som tilfældige ofre for angreb«.
  • »Der sker en løbende mobilisering af de unge for at få dem til at slutte sig til al-Shabaab. Hvis en person nægter at slutte sig til dem, risikerer han eller hun at blive dræbt«.
  • »Al-Shabaab rekrutterer med tvang unge drenge og piger. Hvis familien nægter, slår Al-Shabaab familiemedlemmerne ihjel«.
  • »Ubekræftede rapporter indikerer, at Al-Shabaab ringer og sms'er til kvinder fra Mogadishu og andre byer, hvor Amisom (fredsbevarende styrke, red.) er tilstede. De beder kvinderne om at tilslutte sig og gifte sig med Al-Shabaab-krigere og truer med at skade eller dræbe kvinderne, hvis de nægter. Det ville dog ikke være let for Al-Shabaab at få fysisk adgang til disse kvinder i disse områder, medmindre de angriber og tager dem med som fanger«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden