Citatet er fra Udlændingestyrelsens såkaldte fact-finding-rapport, der er lavet i 2015 på baggrund af danske embedsmænds en-dagsbesøg til Mogadishus lufthavn.

Citatet er fra Udlændingestyrelsens såkaldte fact-finding-rapport, der er lavet i 2015 på baggrund af danske embedsmænds en-dagsbesøg til Mogadishus lufthavn.

Politik

Dokumentation: Her er udpluk af de 20 alvorlige advarsler i omstridt Somalia-rapport

Afpresning, chikane, ulovlige anholdelser, fængslinger, halshugninger, drab, tvangsrekruttering, lyder nogle af advarslerne.

Politik

Regeringen udviser herboende somaliere trods en række alvorlige advarsler i den omstridte 'fact finding rapport' om Somalia.

Det fremgår af de bilag, rapporten bygger på.

Her er et udpluk af advarslerne i bilagene:

  • »Der blev I 2015 rapporteret om tilfælde af overgreb som eksempelvis afpresning, chikane, ulovlige anholdelser og fængslinger og sågar halshugninger«.
  • »Ifølge observatører er virkeligheden fortsat den, at civile hver uge bliver såret og dræbt ved målrettede angreb med skydevåben eller angreb med bomber og granater«.
  • »For somaliere I Mogadishu er det uhyre vanskeligt at overleve uden et støttenetværk, og nytilkomne i byen (…) står over for en usikker tilværelse i hovedstaden«.
  • »Al-shabaab gennemfører lynangreb. Angreb med håndgranater er for tiden al-Shabaabs (islamistisk oprørsbevægelse, red.) foretrukne metode«.
  • »Det er længe siden, at Mogadishu officielt blev erklæret fri for al-Shabaab, men der gennemføres stadig angreb med jævne mellemrum«.
  • »De (Al-Shabaab, red.) går ikke målrettet efter civile, men civile bliver dræbt som tilfældige ofre for angreb«.
  • »Der sker en løbende mobilisering af de unge for at få dem til at slutte sig til al-Shabaab. Hvis en person nægter at slutte sig til dem, risikerer han eller hun at blive dræbt«.
  • »Al-Shabaab rekrutterer med tvang unge drenge og piger. Hvis familien nægter, slår Al-Shabaab familiemedlemmerne ihjel«.
  • »Ubekræftede rapporter indikerer, at Al-Shabaab ringer og sms'er til kvinder fra Mogadishu og andre byer, hvor Amisom (fredsbevarende styrke, red.) er tilstede. De beder kvinderne om at tilslutte sig og gifte sig med Al-Shabaab-krigere og truer med at skade eller dræbe kvinderne, hvis de nægter. Det ville dog ikke være let for Al-Shabaab at få fysisk adgang til disse kvinder i disse områder, medmindre de angriber og tager dem med som fanger«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce