Anders Samuelsen og resten af Liberal Alliance står til 4,7 procent af stemmerne. Lige så lidt/meget som de konservative.
Foto: Mads Nissen (arkiv)

Anders Samuelsen og resten af Liberal Alliance står til 4,7 procent af stemmerne. Lige så lidt/meget som de konservative.

Politik

Vælgerne giver Liberal Alliance tæsk

Ny måling viser, at LA er skudt ned i flammer, mener erhvervsmand og tidligere LA-støtte Asger Aamund. Det er to år siden, Megafon målte en lavere tilslutning til partiet.

Politik

4,7 procent.

Så lille en vælgeropbakning står Liberal Alliance til i en ny Megafonmåling, og faktisk skal vi to år tilbage til februar forrige år for at finde en lavere Megafonmåling for partiet.

Og det er der en god grund til, mener erhvervsmanden Asger Aamund, der tidligere har været involveret i partiet: Nemlig, at partiet sidste år droppede dets ultimative krav om en topskattelettelse for til gengæld at få plads i regeringen.

Var partiet ikke gået i regering, kunne man nemlig fortsat have holdt den liberale fane højt og ikke medvirket i uliberale aftaler, mener han.

Sejrene i regeringsgrundlaget for Det Konservative Folkeparti var til at få øje på, så det gav god mening, at vi trådte ind i den regering. Så jeg tror, det er det der er udslagsgivende for, at det går i den rigtige retning

»Det er jo prisen for at være i en regering , hvor de i hvert fald indtil nu ikke har fået noget igennem«, lyder vurderingen fra Aamund, der så sent som for et par uger siden langede kraftigt ud efter partiet for med transportminister Ole Birk Olesen (LA) at have stået i spidsen for en ny taxa-lov, der ifølge kritikere meget vel kan betyde et farvel til kørselstjenesten Uber.

»Skudt ned i flammer«

Ifølge Asger Aamund har LA måttet »æde« vækst- og reformdagsordenen i sig, fordi de er kommet i en regering, der vil føre en hvilken som helst politik, som kan give et flertal i Folketinget.

Asger Aamund har tidligere bakket varmt op om Liberal Alliance, men mener nu, at partiet er skudt ned i flammer på grund af regeringsdeltagelsen. Foto: Jacob Ehrbahn.
Foto: Jacob Ehrbahn

Asger Aamund har tidligere bakket varmt op om Liberal Alliance, men mener nu, at partiet er skudt ned i flammer på grund af regeringsdeltagelsen. Foto: Jacob Ehrbahn.

»De kan ikke få flertal for en vækstdagsorden, og dermed er Liberal Alliance skudt ned i flammer, for det er det, hele deres eksistensberettigelse er«, lyder det videre.

Fra Liberal Alliance vil politisk ordfører Christina Egelund ikke komme med bud på, hvad partiets lave tilslutning skyldes, men siger:

»Jeg tror ikke, man skal være Einstein for at regne ud, at vi godt kunne tænke os, at de tal var højere«.

Stillet over for Aamund-analysen om, at de lave tal skyldes regeringsdeltagelsen, siger hun:

»Det er jo en hypotetisk situation. Hvis jorden var flad i stedet for rund, var der også mange ting, der var anderledes. Det er i bedste fald et analytisk gæt«.

Fremgang til konservative

Omvendt er det dog gået for de konservative, der ligesom Liberal Alliance gik med i regering i november sidste år.

De konservative ligger også til 4, 7 procent i målingen, men at de to partier ligger lige, skal ses i sammenhæng med, at Liberal Alliance ved valget i 2015 fik over dobbelt så stor opbakning som de konservative. Sidstnævnte fik dengang 3,4 procents opbakning, mens Liberal Alliance fik 7,5 procent.

»Det bekræfter den tendens, vi også har set i andre målinger - at det går sådan stødt i den rigtige retning«, siger politisk ordfører Mette Abildgaard, der tilskriver opturen partiets regeringsdeltagelse.

»Sejrene i regeringsgrundlaget for Det Konservative Folkeparti var til at få øje på, så det gav god mening, at vi trådte ind i den regering. Så jeg tror, det er det, der er udslagsgivende for, at det går i den rigtige retning«, siger hun.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce