»Sagen er bare, at der ikke er sket noget endnu. Der har været nogle møder, men produktet mangler«, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup. Derfor får regeringen nu en frist indtil 1. juli.
Foto: Per Folkver

»Sagen er bare, at der ikke er sket noget endnu. Der har været nogle møder, men produktet mangler«, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup. Derfor får regeringen nu en frist indtil 1. juli.

Politik

Regeringen får 12 dage: S og DF sætter deadline for skattekommission

Senest 1. juli skal der være nedsat en skatte-kommission, lyder kravet.

Politik

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet strammer tommelskruerne på regeringen i forhold til den skattekommission, de to partier tvang igennem i maj.

Senest første juli skal kommissoriet være skrevet færdigt, så grundlaget for de omfattende undersøgelser kan sættes i værk, lyder kravet fra de to partier. Politisk ordfører Nicolai Wammen klandrer regeringen for at arbejde »meget langsomt i forhold til at få skattekommissionen på plads«.

»Forarbejdet til den skattekommission må ikke blive en syltekrukke. Vi vil have en afklaring senest første juli, så vi kan sætte arbejdet i gang, og så der hurtigst muligt kan blive udpeget de folk, som skal i gang med selve arbejdet«, siger Nicolai Wammen.

I form af en fælles pressemeddelelse tvang partiformændene Mette Frederiksen (S) og Kristian Thulesen Dahl (DF) 15. maj regeringen til at nedsætte undersøgelseskommissionen. Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, komplimenterer regeringen for efterfølgende at have sendt »gode signaler«.

»Sagen er bare, at der ikke er sket noget endnu. Der har været nogle møder, men produktet mangler. Det skal vi have, og derfor siger vi til regeringen, at vi må have truffet nogle beslutninger inden 1. juli«, siger han.

De to partier kræver endvidere, at regeringen skal stille med flere end skatteminister Karsten Lauritzen (V) ved forhandlingerne.

»Regeringen må indkalde til alle de møder, der er behov for, så vi kan overholde den deadline. Det skal både være skatteminister Karsten Lauritzen og justitsminister Søren Pape Poulsen, der deltager, så vi både har de juridiske og de skattemæssige ministre til steder«, siger Wammen.

Skattekommissionen er en omfattende affære, som blandt andet skal belyse beslutningsgrundlaget for implementeringen af det skrottede skatteinddrivelsessystem, EFI. Den skal også undersøge beslutningsgrundlaget for og opfølgningen på de seneste års mange effektiviseringer af Skat.

Skatteministeren siger, at han gerne hurtigst muligt vil levere en undersøgelseskommission. Han håber, men kan ikke garantere, at en beslutning kan træffes inden sommerferien. »Men jeg kan ikke trylle. Vi skal være enige mellem Folketingets partier om, hvad der skal undersøges og i hvilken rækkefølge. Jeg arbejder konstruktivt. Vi har haft en del drøftelser, og jeg har inviteret de pågældende partier til en møderække. Så jeg håber, at vi kan blive enige før 1. juli, men jeg kan ikke love det«, siger Karsten Lauritzen.

Han ser principielt ingen problemer med, at også justitsministeren skal deltage i forhandlingerne. Men et sådant krav kan omvendt forsinke processen.

»Skattekommissionen har høj prioritet for regeringen, men der er også alle mulige andre ting. Jeg skal for eksempel genopbygge et skattevæsen, og Pape skal fange nogle kriminelle. Hvis man har sådan et synspunkt, risikerer man, at det er med til at trække processen i langdrag. Man må gøre op med sig selv, om man vil have, at det skal gå hurtigt, og om man vil indgå nogle kompromiser. Eller om man skal acceptere, at det følger den normale gang«, siger Lauritzen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce