Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Kilde: AP

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Espersen efter Samuelsens bredside mod Trump-tæv af CNN: Nu må Løkke forbyde sine ministre at fare på Twitter

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke kun i USA, at præsident Donald Trumps seneste påhit på det sociale medie Twitter vækker opsigt. Også i Danmark medfører seancen strid mellem regeringen og dens støtteparti, Dansk Folkeparti.

Ganske utraditionelt smed den danske udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) søndag de normalt diplomatiske fløjlshandsker og skrev på Twitter, at Trump skulle stramme op og udvise respekt for præsidentembedet.

Jeg ved, at det bliver noteret i stor stil. Og vi har brug for et værdigt forhold til USA

Anledningen til Samuelsens kommentar er et mildest talt lige så utraditionelt klip, som Trump har lagt på Twitter.

Filmsekvensen er lavet ud fra en gammel optagelse fra et wrestlingshow, som Trump i sin tid deltog i som kendis. På filmen ser man Trump banke en mand, der nu har fået CNN's logo som ansigt.

»Har man hørt en loppe gø?«

Klippet har fået medier og politikere til at kritisere Trump.

Men det var Samuelsens tweet, som Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth gik i kødet på.

Kenneth Kristensen Berth var før præsidentvalget i USA sidste år en af de få danske politikere, der åbent støttede op om Donald Trump.

Berth skrev videre på twitter:

Spørger man DF's udenrigsordfører, Søren Espersen, bør sagen da også føre til, at den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), nu ganske enkelt forbyder sine ministre at tweete om den slags politiske emner.

»Jeg synes, Anders Samuelsen skulle holde op nu med at tweete. Og så synes jeg, at Løkke skal sige til alle sine ministre, at nu slutter den fest. Vi tweeter ikke mere, især - det er det helt graverende i det her tilfælde - når det drejer sig om forholdet til andre lande. Det har en stor betydning også for Danmarks anseelse i verden, at den her bliver sendt ud fra udenrigsministeren«, lyder det fra Espersen.

Han medgiver, at også Trumps tweet er i særklasse.

»Fuldstændig fjoget, barnagtigt og latterligt«, lyder dommen fra Espersen.

»Men det er så én ting. Det andet, synes jeg, vi skal passe på med. Nu ved jeg ikke, om det kan blive til en krise, men vi har ikke behov for at tale en krise op med USA på grund af et tweet, så jeg synes, at Lars Løkke Rasmussen skulle forbyde sine ministre at bruge tweets«.

Jeg synes, Anders Samuelsen skulle holde op nu med at twitte. Og så synes jeg, at Løkke skal sige til alle sine ministre, at nu slutter den fest

Søren Espersen mener, at Samuelsen i stedet burde have givet sin mening til kende via mere normale diplomatiske kanaler gennem den amerikanske ambassade i København. I stedet for en mere bombastisk stil på Twitter.

»Jeg ved, at det bliver noteret i stor stil. Og vi har brug for et værdigt forhold til USA«., siger Espersen og tilføjer:

»Samuelsen har givetvis ikke haft tid til at drøfte med sine embedsfolk, om det er en god ide at sende det tweet. Den tid giver Twitter og Facebook ikke«.

Kan man ikke omvendt sige, at de ting, Trump har har gang i, er så aparte i forhold til, hvad vi er vant til, at der måske også skal en lidt unormal modreaktion til, så også befolkningerne kan se, at den danske regering klart tager afstand fra den her slags?

»Jo, men bare fordi det her er aparte fra Trump, behøver vi ikke blive aparte. Og jeg vil sige, at befolkningen også kunne få indblik i det her, hvis det blev sagt på en ordentlig måde via for eksempel Ritzau om, at han havde bedt den amerikanske ambassadør i Danmark om en forklaring på det her. Og helt ærligt tror jeg ikke, Anders Samuelsen har haft tid til at gennemtænke det her. Forholdet til andre lande er simpelthen så følsomt«, svarer Søren Espersen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden