Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Blåt skatteudspil er det mest ulighedsskabende i 16 år

Det skal bedre kunne betale sig at arbejde ifølge regeringen, som accepterer øget ulighed for at opnå det mål.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringens skatteudspil er det mest ulighedsskabende siden 2001 ifølge en opgørelse fra den borgerlig-liberale tænketank Cepos.

Kun Forårspakken fra 2009 kommer op på siden af skatteudspillet, som er blevet præsenteret i dag og skal sørge for, at det bedre kan betale sig at tage et job.

Skatteudspillet medfører en stigning i indkomstforskellene målt ved Gini-koefficienten på 0,46 procent. Det er et mål for graden af ulighed.

Men det er en marginal ændring, lyder det fra samtlige fire ministre under præsentationen.

»Den her reform skaber ulighed, men det gør vi med åbne øjne. Når vi belønner folk, der arbejder, skaber vi ulighed. Danmark bliver et lidt mere ulige land efter denne reform«, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Man kan ikke undgå at ændre på uligheden i samfundet, hvis gevinsten ved at være i arbejde skal værre større. Det mener finansminister Kristian Jensen (V).

»Jeg har været rundt i rigtig mange forsamlingshuse, rigtig mange, og jeg har aldrig fået et spørgsmål omkring Gini. Men jeg har fået masser af spørgsmål om, hvad regeringen vil gøre for, at virksomheder kan ansætte nogle flere mennesker«, siger han.

Danmark vil forsat være et af verdens mest lige lande, pointerer økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).

»Det her er på uligheden nogle fuldstændig marginale betragtninger. Danmark er stadig et af verdens mest lige lande«, siger han.

Den udlægning er erhvervs- og vækstminister Brian Mikkelsen (K) enig i.

»Når en HK'er får 5.000 kroner mere ud af arbejde, så får de 5.000 kroner mere end en på offentlig forsørgelse. Så rykker det marginalt Gini-koefficienten. Dem, som får noget ud af det her, uden at det går ud over nogen, det vil være mennesker, som arbejder«, siger han.

Men i modsætning til Anders Fogh Rasmussens (V) skattereform fra 2009 er det begrænset, hvor mange skatteudspillet får i job, siger cheføkonom Mads Lundby Hansen fra Cepos

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden