Louise Schack Elholm og regeringen vil skære i børnechecken, så man kun kan få tilskud til de første børn.
Foto: Hansen Jesper Stormly

Louise Schack Elholm og regeringen vil skære i børnechecken, så man kun kan få tilskud til de første børn.

Politik

Venstre: Her er tre gode grunde til at tage børnechecken fra storbørnsfamilier

Familiens budget skulle jo gerne hænge sammen også uden børnepengene, mener Venstre.

Politik

Regeringen vil tage børnechecken fra de 20.000 familier, der ifølge Danmarks Statistik har 4 eller flere børn.

Venstres skatteordfører Louise Schack Elholm forklarer hvorfor:

»Et: Der er en stordriftsfordel ved at have flere børn. Man skal ikke ud at købe barnevogn, skiftebord og babybadekar igen. To: Vi vil undgå, at man kan få børnecheck til 15-17 børn. Og tre: En finanslov handler ikke kun om at bruge, men også om at finansiere«.

Men hvad så, når en generel nedskæring betyder, at en familie på Vejle-egnen ikke har råd til at lade deres børn gå til kunstskøjteløb?

»Vi har jo åbnet for sociale fritidspas, så man kan få tilskud til børnenes sport. De kan også få friplads i daginstitutioner, for det skal jo ikke gå ud over børnene. Men familiens budget skulle jo gerne hænge sammen også uden børnepengene«.

For familien her på en dyrepasserløn betyder det en nettonedgang på 6.000 kroner per måned. De mener, at regeringen er ude i adfærdsregulering af store familier.

»Jeg kan ikke kommentere en økonomi, jeg ikke kender. Og man er da velkommen til at få 4-5 børn, men det er jo ikke meningen, at man skal kunne leve af børneydelsen. Et rigtig godt forbillede er, at børnene ser, at forældrene også er i arbejde«, siger Louise Schack Elholm.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce