Dansk Folkeparti er blevet enige med regeringen om en aftale for registreringsafgiften.
Foto: Jens Dresling

Dansk Folkeparti er blevet enige med regeringen om en aftale for registreringsafgiften.

Politik

Nu ændres afgifterne på din bil

Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om en aftale om nye, lavere registreringsafgifter. Ny vejafgift for udlændinge skal betale prisen.

Politik

Efter ugers forhandling og pres fra bilbranchen har regeringen og Dansk Folkeparti landet en aftale om nye, lavere registreringsafgifter på biler.

Aftalen betyder, at færre biler bliver ramt af den høje registreringsafgift på 150 pct. Samtidig skal miljøvenlige biler og biler med høj sikkerhed belønnes med lavere afgifter. Omvendt vil de absolut billigste biler og de absolut dyreste biler stige omkring 5 pct. i pris.

»Det er lykkes at lave en aftale, hvor vi får sat registreringsafgiften ned«, siger finansminister Kristian Jensen (V).

»Aftalen er med til at sikre, at danskerne får bedre biler, og at de kan få hverdagen til at hænge sammen«.

I dag er det sådan, at biler der koster mere end 106.600 kroner skal beskattes med 150 pct. Fremover vil den dyre afgift på 150 pct. ramme biler højere end 185.000 kroner.

Koster en bil mindre end 185.000 kroner skal man betale en registreringsafgift på 85 pct.

Miljøvenlige biler belønnes

Regeringen ønskede en flad registreringsafgift på 100 pct. på alle biler, men det kom man ikke igennem med. Det havde betydet, at særligt meget dyre biler ville blive billigere, hvilket langt fra var Dansk Folkepartis kop te.

DF ønskede en såkaldt teknisk afgift, hvor man beskattede bilerne ud fra tekniske færdigheder så som miljø og sikkerhed. Regeringen er gået med en smule ned ad den sti, men kravet er kun imødekommet delvist.

Som noget nyt vil biler med eksempelvis en høj grad af sikkerhed og biler, der kører langt på literen, blive belønnet med en lavere afgift. I praksis betyder det, at særligt billige biler under 104.000 kroner vil stige i pris. Prisstigningen vil ligge på omtrent 5 pct. Det samme gælder dyre biler fra den øverste hylde.

Det bliver dermed særligt de almindelige familiebiler, som får en markant lavere registreringsafgift.

Ny vejskat skal betale regning

Omlægningen koster 200 millioner kroner om året. Pengene skal findes ved at indføre en ny vejafgift for udlændinge, der kører ind i Danmark.

Den nye vejafgift skal indføres fra 2020 og vil give overskud efter 2025. Det betyder, at omlægningen af registreringsafgiften vil være provenuneutral på sigt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce