Foto: Jens Dresling

Politik

S overhaler Støjberg indenom: Vil tvangsfjerne børn fra bandekriminelle familier

Trine Bramsen støtter op om skærpede forældrepålæg, men vil også tvangsfjerne børn fra kriminelle familier.

Politik

Der er ingen tvivl om, at forældre skal pålægges et større ansvar, hvis de lukker øjnene for, at deres børn er på vej ind i en kriminel løbebane.

Det siger socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

Hun bakker op om udlændinge- og integrationsordfører Inger Støjbergs (V) ønske om oftere at true forældre med økonomisk tvang, de såkaldte forældrepålæg, for at få dem til at samarbejde.

Men ifølge S-ordføreren bør konsekvensen være endnu mere markant.

»Vi foreslår, at man i højere grad tvangsfjerner børn, der er i en familie, hvor enten far eller storebror er bandekriminelle, så der er en mere markant konsekvens. Det håber vi, at Støjberg vil tage med i sin taskforce«, siger Trine Bramsen.

Med egne ord vil Inger Støjberg ellers finde 'jernnæven' frem over for indvandrerbørn og deres forældre i ghettoerne.

Hun lægger op til at finde penge til en ny taskforce bestående af socialrådgivere, som skal hjælpe kommunerne med at holde børn og unge væk fra bandekriminalitet.

»Det er vigtigt, at vi ser bredt på det her. For mig handler det ikke om at kalde det en jernnæve eller få det til at lyde så hårdt som muligt, men om at bruge de redskaber, der virker, for at få forældrene til at forstå at de også har et ansvar«, siger Trine Bramsen.

Ifølge Socialrådgiverforeningen virker forældrepålæg ikke, hvis forældrene er svage.

Derimod skal de hjælpes til at styrke forældrerollen, lyder der fra Anne Jørgensen, regionsformand i Dansk Socialrådgiverforening i Region Syddanmark, i Berlingske.

»Jeg er også enig i, at der er nogle familier, hvor der er en så svag forældreevne, så det ikke virker at tage pengene fra dem«, siger Trine Bramsen.

»Men så skal man kigge på, om det ikke virker at tvangsfjerne de her børn, hvis forældre ikke magter af være forældre«, siger hun.

For at undgå at børn og unge ryger ind i bandekriminalitet foreslår Socialdemokratiet også, at det skal gøres ulovligt at rekruttere unge under 18 år til bander.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce