Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Anders Rye Skjoldjensen
Foto: Anders Rye Skjoldjensen
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

V-ordførers kommentar om tysk valg skaber intern kritik

Venstremanden Jan E. Jørgensen er stærkt forundret over partifælle Marcus Knuths ord om det højrenationalistiske parti AfD.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Venstre udlændingeordfører Marcus Knuth er kommet i stormvejr, efter at han på facebook søndag aften skrev følgende om det tyske valgresultat og fremgange til det højrenationalistiske AfD:

»Det var en katastrofe, da Angela Merkel med ordene 'Wir schaffen das' lukkede godt en million asylansøgere og migranter ind i Europa. Derfor glæder det mig, at der nu er kommet en bedre balance i det tyske parlament - nu også med partiet AfD - som forhåbentlig vil sikre en mere ansvarlig indvandringspolitik«.

En af dem, der reagerer skarpt, er Venstre indfødsretsordfører, Jan E. Jørgensen, der kort og godt på facebook svarede:

»WTF?!?« (What The Fuck, red.).

Over for Politiken uddyber Jan E. Jørgensen sin overraskelse over partifællens begejstring:

»Jeg blev meget overrasket og forstår det ikke. En ting er, at Tyskland nu har fået et parti til højre for de traditionelt borgerlige partier. Det er i for sig lidt mærkeligt, at de ikke har det haft det før. Noget andet er ligefrem at glæde sig, og man skal huske,  at AfD er et parti, hvor ledende politikere er kommet med udtalelser, som jo får Dansk Folkeparti til at lyde som Zenia Stampe i sammenligning«, mener Jan E. Jørgensen.

Efter debat på facebook har Marcus Knuth nu skrevet i debattråden, at »mit opslag er IKKE en direkte støtte til AFD men for en bedre balance i Merkels asylpolitik, som har været katastrofal«.

»Det minder mig om det, som vi ser i Sverige med SverigeDemokraterne, for når de store, ansvarlige borgerlige partier ikke er ansvarlige, ja så stormer den ekstreme højrefløj frem. Så jeg håber at mine borgerlige partifæller i Tyskland lærer af det - så den ekstreme højrefløj ikke får grobund«.

En tilføjelse, som på den ene side glæder Jan E. Jørgensen. Omvendt skjuler han ikke, at han selv læste Marcus Knuths opslag som om, at Knuth netop glæder sig over AfD's fremgang.

»Det var sådan jeg læste det, og jeg har nu også svært ved at se, at det kan læse på andre måder«, siger han, der havde fundet det mere oplagt, hvis Knuth havde glædet sig over den massive fremgang for Venstres tyske søsterparti, FDP.

»Det er lidt underligt at skrive at man glæder sig over AfD's indtog«, mener han.

Mens Marcus Knuth må siges at tilhøre strammerfløjen i Venstre, ligger Jan E. Jørgensen på den modsatte fløj. Alligevel var Jan E. Jørgensen overrasket over at læse Marcus Knuths første opdatering.

»Ja, jeg var meget overrasket. Jeg ville blive overrasket over, at hvem som helst i Venstre skrev sådan«, siger han.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden