Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Folketinget åbner i dag, og som sædvanlig indledes der med en gudstjeneste.
Foto: Jens Dresling

Folketinget åbner i dag, og som sædvanlig indledes der med en gudstjeneste.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter 1.111 afstemninger: Den mest brugte alliance på Christiansborg består af alle ni partier

Trods signaler om det modsatte, er Folketingets ni partier enige i langt de fleste tilfælde. Her er syv eksempler.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I dag åbner Folketinget og på torsdag er det tid til den rituelle maratondebat. Bølgerne vil gå højt, men under overfladen lurer enigheden og det konstruktive samarbejde.

Målt på flere end 1000 afstemninger i denne valgperiode, viser tal fra hvemstemmerhvad.dk, at den mest brugte alliance består af alle Folketingets ni partier.

Det seneste år er der vedtaget 234 lovforslag. Flere end 200 er vedtaget med er flertal hen over midten. I 97 tilfælde var alle enige.

Her får du syv eksempler på, hvornår bl.a. Dansk Folkeparti, Alternativet, Enhedslisten og Liberal Alliansen sammen har ændret din hverdag.

  • 2. I Sunhedsudvalget har alle ni partier besluttet at udvide retten til at sige nej til livgivende behandling. Samtidig gjorde man det muligt for døende partienter hurtigere at få medicin, selv om det får døden til at indtræffe hurtigere.
  • 3. Sidste år vedtog alle ni  partier at sende danskere til Libyen for aktivt at bortskaffe landets kemiske våben. De ni partier besluttede at sende flere skibe og en helikopter af sted.
  • 5. For to uger siden besluttede alle ni partier at styrke indsatsen mod sort arbejde. Partierne vil blandt andet indføre sanktioner over for virksomheder, der ikke afregner medarbejdernes skat korrekt, ligesom myndighederne får mulighed for at stille krav om, at virksomheder benytter digitale kasseapparater.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden