Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale på Venstres landsmøde i Vejle, lørdag.
Foto: Carsten Bundgaard

Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale på Venstres landsmøde i Vejle, lørdag.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lobbyarbejde: Se hvilke statslige arbejdspladser, der bliver kæmpet om på Ventres landsmøde

Annonceringen af en ny runde udflytning af statslige arbejdspladser har sat gang i en omgang intern lobbyarbejde på Venstres landsmøde. Her er et overblik over, hvem der ønsker hvad.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Arkivfoto: Jens Dresling

Skal jurastudiet styrke Viborg?

Søren Pind, uddannelses- og forskningsminister, er ikke videre meddelsom om, hvorvidt borgmesterkandidat Ulrik Wilbeks ønske om at placere en juridisk uddannelse i Viborg er realistisk eller ej. Direkte adspurgt om at forholde sig til Ulrik Wilbeks betragtning, svarer Søren Pind:

»Det, ja, det. Uha, det ved jeg virkelig ikke, hvad jeg skal sige til. Det er godt, og jeg må jo glæde mig over, at der er stor interesse i det kommunale Danmark«.

Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

Kvinden, som skal afgøre udflytning

Sophie Løhde, innovationsminister, står i spidsen for en ny omgang udflytning af statslige arbejdspladser.

Flere byrødder har allerede kontaktet hende i håb om at få en bid af kagen. Men regeringen holder foreløbig kortene tæt til kroppen, men kvitterer for interessen.

»Jeg kan forstå, at der er en hel naturlig interesse. Men nu skal vi også have respekt for de mange ansatte, vi har i staten, så jeg siger ikke mere«, siger Sophie Løhde.

Foto: Lars Poulsen

V-kandidat Wilbek vil have jura til byen

Ulrik Wilbek er borgmesterkandidat i Viborg, som fik flere arbejdspladser sidste år. Wilbek går nu efter succes til Viborg i endnu en runde. Byen har allerede et stærkt juridisk miljø, som kan styrkes: »Viborg er den næststørste arbejdsplads for jurister efter København, og det er jo på grund af Vestre Landsret. Så det med at flytte en del af jurastudiet til Viborg, det synes vi er helt oplagt. Det skal jo være en klog udflytning. Nævnenes Hus er blevet en kæmpe succes, efter at vi flyttede det til Viborg«.

Foto: Christian Klindt Sølbeck

Eksminister: Styrelse til Maribo

Henrik Høegh, tidligere Venstre-minister, er i dag borgmesterkandidat i Lolland Kommune. Han arbejder på at hente Energistyrelsen til Maribo eller Nakskov.

»Vi producerer syv gange mere grøn energi, end vi selv bruger, så Energistyrelsen kunne få en god relation her«, siger han.

»Vi føler helt klart, at det er vores tur. Ganske enkelt. Vi fik 30-40 arbejdspladser sidst, og der var ingen problemer med at finde medarbejdere«.

Foto: Carsten Snejbjerg

Skal Energistyrelsen sendes sydpå?

Lars Christian Lilleholt, klima- og energiminister, har allerede været med til at flytte Geodatastyrelsen til Aalborg, hvilket resulterede i opsigelser i massevis. Endnu en udflytning står for døren, men Lilleholt vil ikke sige, om Energistyrelsen skal flyttes til Lolland-Falster:

»Det er en proces, som er i gang. Alle ministerier melder ind, og der kommer udflytninger på vores område. Det kan jeg godt bekræfte, men hvor mange og hvad, det vil jeg ikke sige noget om«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden