Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale på Venstres landsmøde i Vejle, lørdag.
Foto: Carsten Bundgaard

Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale på Venstres landsmøde i Vejle, lørdag.

Politik

Lobbyarbejde: Se hvilke statslige arbejdspladser, der bliver kæmpet om på Ventres landsmøde

Annonceringen af en ny runde udflytning af statslige arbejdspladser har sat gang i en omgang intern lobbyarbejde på Venstres landsmøde. Her er et overblik over, hvem der ønsker hvad.

Politik
Arkivfoto: Jens Dresling

Skal jurastudiet styrke Viborg?

Søren Pind, uddannelses- og forskningsminister, er ikke videre meddelsom om, hvorvidt borgmesterkandidat Ulrik Wilbeks ønske om at placere en juridisk uddannelse i Viborg er realistisk eller ej. Direkte adspurgt om at forholde sig til Ulrik Wilbeks betragtning, svarer Søren Pind:

»Det, ja, det. Uha, det ved jeg virkelig ikke, hvad jeg skal sige til. Det er godt, og jeg må jo glæde mig over, at der er stor interesse i det kommunale Danmark«.

Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

Kvinden, som skal afgøre udflytning

Sophie Løhde, innovationsminister, står i spidsen for en ny omgang udflytning af statslige arbejdspladser.

Flere byrødder har allerede kontaktet hende i håb om at få en bid af kagen. Men regeringen holder foreløbig kortene tæt til kroppen, men kvitterer for interessen.

»Jeg kan forstå, at der er en hel naturlig interesse. Men nu skal vi også have respekt for de mange ansatte, vi har i staten, så jeg siger ikke mere«, siger Sophie Løhde.

Foto: Lars Poulsen

V-kandidat Wilbek vil have jura til byen

Ulrik Wilbek er borgmesterkandidat i Viborg, som fik flere arbejdspladser sidste år. Wilbek går nu efter succes til Viborg i endnu en runde. Byen har allerede et stærkt juridisk miljø, som kan styrkes: »Viborg er den næststørste arbejdsplads for jurister efter København, og det er jo på grund af Vestre Landsret. Så det med at flytte en del af jurastudiet til Viborg, det synes vi er helt oplagt. Det skal jo være en klog udflytning. Nævnenes Hus er blevet en kæmpe succes, efter at vi flyttede det til Viborg«.

Foto: Christian Klindt Sølbeck

Eksminister: Styrelse til Maribo

Henrik Høegh, tidligere Venstre-minister, er i dag borgmesterkandidat i Lolland Kommune. Han arbejder på at hente Energistyrelsen til Maribo eller Nakskov.

»Vi producerer syv gange mere grøn energi, end vi selv bruger, så Energistyrelsen kunne få en god relation her«, siger han.

»Vi føler helt klart, at det er vores tur. Ganske enkelt. Vi fik 30-40 arbejdspladser sidst, og der var ingen problemer med at finde medarbejdere«.

Foto: Carsten Snejbjerg

Skal Energistyrelsen sendes sydpå?

Lars Christian Lilleholt, klima- og energiminister, har allerede været med til at flytte Geodatastyrelsen til Aalborg, hvilket resulterede i opsigelser i massevis. Endnu en udflytning står for døren, men Lilleholt vil ikke sige, om Energistyrelsen skal flyttes til Lolland-Falster:

»Det er en proces, som er i gang. Alle ministerier melder ind, og der kommer udflytninger på vores område. Det kan jeg godt bekræfte, men hvor mange og hvad, det vil jeg ikke sige noget om«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce