Politik

Integrationsborgmester: »Man kan vælge at kalde det proaktivt«

Integrationsborgmester Anne Mee Allerslev svarer her på et par hurtige spørgsmål om én af de anbefalinger, skolesocialrådgiverordningen som også skal omfatte fri- og privatskoler, der for et år siden blev implementeret.

Politik

For et år siden nedsatte man i København en ekspertgruppe, der skulle gøre det lettere at forebygge social kontrol. Det arbejde mundede ud i tolv anbefalinger i maj i år. En af dem var at udbrede den kommunale skolesocialrådgiverordning til også at omfatte fri- og privatskolerne.

»Vi har haft rigtig gode erfaringer med at knytte skolesocialrådgivere til kommunens folkeskoler. Det har været en stor hjælp for både elever og familier, men vi har ikke før været ude på friskoler. Heller ikke selv om flere af dem svarer til de mest belastede folkeskoler, hvis man ser på socioøkonomisk sammensætning«, siger integrationsborgmester Anna Mee Allerslev.

Har I indikationer på, at børnene på disse skoler har det dårligt?

»Vi har ingen grund til at tro, at der skulle være flere, der mistrives her end på tilsvarende folkeskoler. Men vi kan se en diskrepans mellem antallet af underretninger i hhv. folkeskoler og fri- og privatskoler. Og der er ingen grund til at tro, at forholdene skulle være så meget bedre i friskolerne. Tværtimod ved vi – både fra ekspertgruppen og kommunens egne praktikere – at der er udfordringer med social kontrol ude på visse af disse skoler«.

Har I oplevet, at der er muslimske friskoler, som ikke ønsker jeres hjælp?

»Ikke endnu, vi starter først op nu, så det er for at kunne handle hurtigt, hvis vi skulle få en kurv ude på skolerne. Vi går i første omgang frivillighedens vej, men vi skal også kunne gå ’den obligatoriske vej’«.

Men er det ikke en smule bagvendt, at I vil lovgive på et område, hvor I ikke hidtil er stødt på problemer?

»Det kommer an på, hvordan man ser på det. Man kan jo også vælge at kalde det proaktivt. Vi har arbejdet længe med området, og nogle af de steder, hvor vi allerhelst vil i dialog og lave en indsats, er ofte de sværeste steder at komme ind«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce