Politik

Revisorforening vil undersøge kvotekongers omstridte revisor

De tætte forbindelser mellem flere kvotekonger og et revisionsfirma på den jyske vestkyst får nu Foreningen for Danske Revisorer til at iværksætte en undersøgelse af sagen.

Politik

Foreningen for Danske Revisorer iværksætter nu en undersøgelse af revisionsfirmaet MC Revision, efter det er kommet frem, at revisionfirmaets to ejere og revisorer har meget tætte forbindelser til flere af de kvotekonger, som de laver revision af.

En gennemgang af MC Revisions forretningsforbindelser viser, at virksomheden har tætte bånd til kvotekongerne Henning Kjeldsen og John-Anker Hametner Larsen.

For eksempel ejer MC Revisions to revisorer en virksomhed sammen med John-Anker Hametner Larsen, samtidig med at revisorerne foretager den eksterne revision for hele ni af storfiskerens virksomheder.

Uafhængigheden er vores adelsmærke.

Flere revisionseksperter vurderer, at de tætte forbindelser ligner et brud på revisorlovens krav om, at en revisor skal være uafhængig fra den virksomhed, der udføres revision af. Det får nu Foreningen for Danske Revisorer, FSR, til at reagere.

»Da begge de i artiklen nævnte revisorer hos MC Revision er medlemmer af FSR, har vi bedt vores etikudvalg om at undersøge sagens alvor«, siger Brian Wessel, der er faglig direktør i FSR.

Brian Wessel ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag, og kan derfor heller ikke kommentere på, hvor kritisable forholdene er, men fortæller, at foreningen generelt tager beskyldninger om uafhængighed meget alvorligt.

»Uafhængigheden er vores adelsmærke. Vi er jo offentlighedens tillidsrepræsentant, så vores uafhængighed er det allervigtigste, vi har. Det er derfor, vi kigger på sagen, for når det handler om uafhængighed, så er det væsentligt og alvorligt for os«.

Selve FSR's undersøgelse burde ikke tage lang tid, da FSR ikke har adgang til mere materiale end det, der ligger offentligt tilgængeligt, forklarer Brian Wessel. Men det kan alligevel godt tage lidt tid at komme frem til en endelig konklusion, da undersøgelsen også skal inkludere en høring af de to revisorer, hvor de får mulighed for at forklare sig.

Skulle undersøgelsen konkludere, at MC Revision har overtrådt FSR's retningslinjer, kan det betyde, at de to revisorer bliver ekskluderet fra foreningen.

»Vi indførte for nogle år siden eksklusionsbestemmelser, som siger, at hvis man ikke lever op til god revisorskik, så kan man blive ekskluderet fra foreningen. Det er det, vi nu har bedt vores etikudvalg vurdere: Hvor alvorlig er den her sag, i forhold til om de to revisorer fortsat kan være medlem af FSR?«, siger Brian Wessel.

Det kan være skadeligt for MC Revisions omdømme og dermed deres forretning, hvis de to revisorer fratages medlemskabet af FSR, som Brian Wessel betegner som et »kvalitetsstempel«.

Revisorforeningens undersøgelse kan ikke få juridiske konsekvenser for MC Revision, da det kun er Erhvervsstyrelsens Revisortilsyn og Revisornævn, der kan foretage en egentlig vurdering af, om revisionsloven er blevet overtrådt. Det er dog meget muligt, at også Erhvervsstyrelsen går ind i sagen, vurderer den faglige direktør.

»Jeg forventer også, at Erhvervsstyrelsen som tilsynsmyndighed undersøger den her sag«, siger Brian Wessel.

Erhvervsstyrelsens Revisortilsyn ønsker stadig ikke at kommentere på, om de har tænkt sig at iværksætte en undersøgelse af MC Revision og de tætte forbindelser til kvotekongerne.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce