Arkivfoto fra spørgetime med statsministeren i Folketingssalen på Christiansborg. Venstres Carl Holst er tilbage på Borgen.
Foto: Jens Dresling

Arkivfoto fra spørgetime med statsministeren i Folketingssalen på Christiansborg. Venstres Carl Holst er tilbage på Borgen.

Politik

TV2: Carl Holst fik hjælp af KL til privat sag

Ifølge TV2 fik Carl Holst (V) uberettiget hjælp af Kommunernes Landsforening under sin skandale i 2015.

Politik

Carl Holst (V) fik hjælp af Kommunernes Landsforening i sin private strid med Region Syddanmark. Det skriver TV2, der tirsdag aften viser dokumentaren 'En rigtig møgsag' om sagen.

Ifølge TV2 fik Carl Holst bistand fra Kommunernes Landsforening, KL, i 2015, på trods af at han på det tidspunkt ikke var tilknyttet hverken region eller kommune.

»Det hører jo ingen steder hjemme. Carl Holst har en privat sag kørende med Region Syddanmark, og den har KL jo ingen verdens andel i og skal ikke blandes ind i det«.

»Hvis man har ydet juridisk bistand, er det jo helt ude i hampen«, siger Jesper Kiel, bestyrelsesmedlem i KL og medlem af byrådet i Svendborg, til TV2.

Rådgivning af KL om møgsager

Carl Holst var regionsrådsformand i Region Syddanmark fra 2007 til 2015, hvor han blev valgt til Folketinget for Venstre.

Her forlod han dog posten efter en stribe sager, hvor regionen havde afholdt udgifter til ting som medietræning, dobbeltaflønning og løn til en ansat, der de facto arbejde i Carl Holst valgkamp.

Det førte til, at Region Syddanmark åbnede en sag mod Carl Holst, hvorefter han ifølge TV2 henvendte sig til KL's direktør Kristian Wendelboe for at få rådgivning.

Regionen har siden hen valgt ikke at rejse en erstatningssag mod Carl Holst.

Fik 150 timers rådgivning af KL

En tidligere medarbejder i KL fortæller til TV2, at han blev sat til at hjælpe Carl Holst. Ordren kom ifølge medarbejderen fra direktør Kristian Wendelboe.

»Jeg følte, jeg var nødt til at gøre, hvad min chef sagde, selv om jeg vidste, det lå uden for KL's interesser«, siger han til TV2.

I dokumentaren kommer det frem, at KL-medarbejderen vurderer, at den bistand, han ydede, svarer til, at Carl Holst af egen lomme skulle have betalt for 150 timers arbejde.

Direktør afviser personlig rådgivning

Kristian Wendelboe afviser over for TV2, at han skulle have sat KL-ansatte til at hjælpe Carl Holst.

»Jeg har ikke givet en ordre om at yde personlig juridisk rådgivning til Carl Holst. Det ligger ikke inden for KL's virke – og interesse«.

»Jeg kan slå helt fast, at der ikke er foregået personlig, juridisk rådgivning til Carl Holst på min ordre«, skriver Kristian Wendelboe i et indlæg på KL's hjemmeside.

Professor i økonomistyring på Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh, undrer sig over Kristian Wendelboes ageren.

»Det kan i nogle øjne godt se ud som en vennetjeneste. Det kan man ikke udelukke, at nogle føler«.

»Kristian Wendelboe burde være klar over, at det kunne se dårligt ud at hjælpe Carl Holst, som han kender i forvejen«, siger han til TV2.

Carl Holst tog orlov efter skandalerne i 2015, men vendte i 2016 tilbage i Folketinget, hvor han blandt andet er kirkeordfører og kommunalordfører for Venstre.

Carl Holst ønsker ikke at kommentere sagen over for Ritzau, men henviser til sin advokat, da sagen drejer sig om juridisk rådgivning.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce