Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Alternativet dropper aftale og snupper borgmesterpost på Fanø

Fanøs borgmesterpost går alligevel ikke til lokalliste, oplyser Alternativet, hvis kandidat skal have titlen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alternativet får borgmesterposten på Fanø, oplyser partiet i en pressemeddelelse. Dermed får partiet sin første egentlige borgmesterpost.

Alternativet var ellers i første omgang med i en aftale om at gøre Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste til borgmester. Men nu er det i stedet Sofie Valbjørn fra Alternativet, der skal være borgmester.

Hun har opbakning fra Venstre, Socialdemokratiet, Miljølisten og også Fanø Lokalliste.

Fanøs borgmesterpost går alligevel ikke til en lokalliste, oplyser Alternativet, hvis kandidat, Sofie Valbjørn, skal have titlen. Foto: Alternativet
Foto: Alternativet

Fanøs borgmesterpost går alligevel ikke til en lokalliste, oplyser Alternativet, hvis kandidat, Sofie Valbjørn, skal have titlen. Foto: Alternativet

Sofie Valbjørn er på trods af den pludselige konstituering meget afklaret med sin nye post.

»Jeg er egentlig forbavsende rolig. Jeg har god ro i maven over, at det her er den rigtige beslutning, og at det er det rigtige at gøre for Fanø«, siger Sofie Valbjørn.

Hun tager borgmesterkæden på med en vision om at skabe en ny politisk kultur på Fanø.

»Jeg vil gerne have mere åbenhed, gennemsigtighed og borgerinvolvering. Både i de politiske processer og i forvaltningens måde at arbejde på, siger Sofie Valbjørn.

Ballade i ugen efter valget

Fanøs nuværende borgmester, Erik Nørreby (V), forklarer, at det er ønsket om en bred konstituering, der har været afgørende for, at det nu bliver Sofie Valbjørn, der skal have borgmesterkæden efter ham.

»Hun er selvfølgelig helt ny. Men når vi får et bredt samarbejde, og hun får et tæt samarbejde med alle os, der har mange års erfaring, er jeg sikker på, at det bliver en god løsning for Fanø«, siger den erfarne lokalpolitiker.

Der opstod ballade om borgmesterposten på Fanø, da Kristine Kaas Krog i ugen efter valget åbnede for, at flere partier kunne tilslutte sig aftale om at gøre hende til borgmester og få indflydelse til gengæld.

Det var SF og Konservative, der var en del af hendes flertal, ikke med på. Og det er altså den manglende succes med at sikre bredt samarbejde i byrådet, der er afgørende for, at det bliver Alternativets Sofie Valbjørn, der skal efterfølge Erik Nørreby, forklarer han.

Erik Nørreby selv bliver ny viceborgmester.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden