Dansk Folkeparti med Kristian Thulesen Dahl i spidsen er åbenlys ueng med Liberal Alliance om, hvordan forhandlingerne skal køre.
Foto: Jens Dresling

Dansk Folkeparti med Kristian Thulesen Dahl i spidsen er åbenlys ueng med Liberal Alliance om, hvordan forhandlingerne skal køre.

Politik

Thulesen om forhandlinger: Det ligner en børnehave

Regeringen og DF kan blive enige om nye aftaler inden jul, hvis der er vilje på alle sider, mener Liberal Alliance.

Politik

Kristian Thulesen Dahl gentager sin opfordring til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om at få styr på sin regering i forhold til, hvorvidt alle tre regeringspartier har tænkt sig at stemme for finansloven.

»Jeg tror, de fleste har en fornemmelse af, at man kigger ind på en eller anden børnehave, hvor politikere laver aftaler og så selv er i tvivl, om de overhovedet vil stemme for de aftaler«, siger DF-formanden.

Meldingen skyldes, at Liberal Alliance i flere omgange har givet udtryk for, at der skal være en skatteaftale på plads, hvis det skal stemme for den finanslov, som Liberal Alliance blev enig med de andre regeringspartier og Dansk Folkeparti om i fredags.

Anders Samuelsen mener ikke, at det kan karakteriseres som trusler.

»Vi truer ikke med noget. »Hvis der er vilje på alle sider, så finder vi hinanden. Det er også det, som statsministeren har givet udtryk for«.

»Han lægger stor vægt på, at vi får landet alle de her aftaler inden jul, og det er jeg fuldstændig enig med ham i«, siger Anders Samuelsen.

Han vil dog hverken be- eller afkræfte, om partiet har tænkt sig at stemme for finansloven, hvis ikke der er en ny skatteaftale på plads inden afstemningen 22. december.

Mandag sagde Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, at det virkede, som om regeringen var ved at gå op i limningen.

Det afviser Samuelsen.

»Vi driver landet med god politik. Vi har fået landet en delaftale med en finanslov, hvor der er rigtig mange gode elementer i. Også de første skattelettelser.

»Nu skal vi have udlændinge- og skattepolitikken på plads, siger Anders Samuelsen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce