Foto: Jens Dresling
Politik

Professor advarer Løkke mod at købe DF's hurtige julestramninger

Regeringsfløjen arbejder på udlændingestramninger inden jul, men et paradigmeskifte kræver omhyggelighed, mener professor.

Politik
FOR ABONNENTER

Igen i dag mødes regeringspartierne og Dansk Folkeparti efter planen for at se, om de kan nå at skrue en række udlændingestramninger sammen inden jul.

Stramninger så markante, at de efter planen skal markere et decideret paradigmeskifte, er nemlig DF's betingelse for at kunne indgå en aftale om skattelettelser. Og en aftale om skattelettelser har regeringspartiet Liberal Alliance sat som betingelse for at stemme for finansloven. Læg så endelig der til, at finansloven skal være vedtaget inden jul, og der tegner sig et sandt kapløb med tiden.

Men en af landets mest garvede eksperter i udlændingeret, professor på Aarhus Universitet Jens Vedsted-Hansen, maner nu til ro og omhyggelighed.

»Med hensyn til det overordnede ’paradigmeskifte’ i modtagelsen af flygtninge, som der angiveligt lægges op til, er det særdeles uheldigt, hvis der skulle blive truffet beslutninger om noget sådant i al hast i tilknytning til finansloven og skatteaftalen«, mener Vedsted-Hansen og tilføjer, at »de eksisterende internationale konventioner giver faktisk ret betydelige muligheder for at operere med midlertidig beskyttelse, som vi jo så det i Europa under Balkan-konflikterne i 1990erne«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce