Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl, Martin Henriksen og Christian Langballe taler med pressen efter forhandlinger i statsministeriet.
Foto: Jens Dresling

Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl, Martin Henriksen og Christian Langballe taler med pressen efter forhandlinger i statsministeriet.

DF forsøger at kaste grus i Løkkes største prestigeprojekt på integrationsområdet

Dansk Folkeparti vil ændre Flygtningenævnets praksis, fjerne syrere fra integrationsuddannelse, svække muligheden for familiesammenføring, ændre udlændingeloven og droppe danskkurser til flygtninge.

Politik
FOR ABONNENTER

Dansk Folkeparti skyder med store udlændingepolitiske spredehagl i sit forsøg på at sende flygtninge ud af Danmark.

Regeringens støtteparti har krævet et paradigmeskifte i udlændingepolitikken for at lægge stemmer til V-LA-K-regeringens ønske om en skattereform, men vil ikke fremlægge sin liste af krav om udlændingestramninger.

På baggrund af en række samtaler med kilder tæt på forhandlingerne står det dog klart, at Dansk Folkeparti har en lang ønskeliste med ind til forhandlingsbordet. Det handler først og fremmest om, at gruppen af flygtninge fra Syrien på en midlertidig opholdstilladelse ikke skal tilbydes en forankring i Danmark og hurtigst muligt sendes hjem. Derfor forsøger Dansk Folkeparti at ændre på en række elementer i udlændingeloven.

Ifølge Politikens oplysninger forsøger Dansk Folkeparti også at skrue på praksis hos Flygtningenævnet, som fungerer som et uafhængigt domstolslignende organ og klageinstans efter afslag på asylsager. I Dansk Folkeparti vil man have tydeliggjort, hvordan eksempelvis familieforhold spiller ind på forlængelse eller inddragelse af opholdstilladelser.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce