Politik

Reglerne bliver overtrådt igen og igen: Partier og myndigheder sjusker med partistøtte for titusindvis af kroner

En kortlægning af partiernes erklæringer om private og anonyme bidrag afslører flere fejl og lovovertrædelser.

Politik
FOR ABONNENTER

Hemmelighedsfulde erhvervsklubber giver store pengebeløb, som bliver holdt skjult for offentligheden. Erklæringer om politiske donationer godkendes uden at være udfyldt korrekt. Bidrag erklæres anonyme, selv om man udmærket ved, hvem pengene kommer fra.

Danmarks lov om partistøtte er flere gange blevet kritiseret af Europarådets antikorruptionsenhed, Greco, for ikke at sikre nok åbenhed om, hvem der støtter politikere og partier med store pengesummer. Men den er aldrig blevet kritiseret for at være for kompliceret.

Alligevel er det gang på gang kommet frem, at reglerne er blevet overtrådt, og gang på gang er det blevet lovet, at der nu vil blive indskærpet og strammet op.

En gennemgang, som Politiken har foretaget af partiernes erklæringer om partistøtte på både regionalt og kommunalt niveau efter det seneste folketingsvalg, viser, at der stadig sker både fejl og lovovertrædelser, når partier og myndigheder skal holde styr på de private penge, der kommer ind til partierne.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce