Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Johansen Linda
Foto: Johansen Linda
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kommentator: Samuelsen har hejst det hvide flag

Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, måtte tirsdag helt ned på knæ for at blive i regeringen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter små to uger med krav om, at Liberal Alliance ikke ville stemme for finansloven uden skattelettelser, opgav politisk leder Anders Samuelsen tirsdag kravet.

Det skete på et pressemøde, hvor Anders Samuelsen fortalte, at forhandlinger om skattelettelser vil komme igen efter juleferien.

»Anders Samuelsen har lagt sig fladt ned. Det var et af de helt store knæfald i nyere politisk historie, vi var vidne til«, siger politisk kommentator Hans Engell.

Han fortæller, at Anders Samuelsen havde tre muligheder, da det gik op for ham, at regeringen og Dansk Folkeparti ikke ville give efter for truslerne.

»Samuelsen kunne træde ud af regeringen, fremtvinge et folketingsvalg eller hejse det hvide flag. Samuelsen valgte flaget«.

»I stedet for at gøre det, man truede med, så har man valgt at stemme for og håbe på, at der kommer noget i det nye år.

»Men det virker ikke som om, at Dansk Folkeparti har forpligtet sig til noget som helst. Så de nye forhandlinger er ikke andet end fugle på taget«, siger Hans Engell.

Ikke mindst da Liberal Alliance nu har forpasset muligheden for at bruge finansloven som pression over for sin regeringspartnere og ikke mindst støttepartiet Dansk Folkeparti.

»Nu har Anders Samuelsen ikke noget at true med det næste år«, siger Hans Engell.

Det er ikke første gang, at Anders Samuelsen har stillet krav, der er beskrevet som afgørende, der så er blevet fraveget. Det er ikke gratis, vurderer Hans Engell:

»Det slider. Og Liberal Alliances kernevælgere må spørge sig selv, hvor meget Anders Samuelsens løfter, trusler og ultimative krav egentligt er værd«.

» For når det kommer til stykket, så sker der ikke noget«.

» Og jeg synes ikke, at der i det, han sagde, lå nogen form for sikkerhed for, at den skattereform, han har talt om så længe, bliver til noget. Den er lige så langt væk nu, som den var i går«.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden