0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

De radikale er nogle gange som katten gået rundt om den varme grød, når integrationsspørgsmål var penible, erkender Morten Østergaard. Men er der en skål varm grød, skal partiet »op i den med begge fødder«.

Direkte: Socialdemokratiets asylpolitik kan ikke gennemføres i virkeligheden, og derfor kan Radikale ikke støtte den, siger Morten Østergaard. Hverken nu eller i en kommende regering.

FOR ABONNENTER

Vi har set S rykke mod højre, og vi har også set SF rykke et stykke mod højre. Hvornår bliver det Radikales tur?

»Mit opgør handler mere om, at jeg synes, det bliver for latterligt, når man enten skal være i den ene lidt overfyldte grøft med strammere, eller også skal man være i halalhippiens ringhjørne. Jeg har også spillet min rolle i det. Jeg har også stillet op og været den forargede halalhippie, der skulle sige til Dansk Folkeparti, at det er også for groft. Skal man have nogle bedre resultater, må man også selv starte med at agere anderledes, og jeg gider ikke stå i den anden ende af symbolpolitikken med de samme paradesvar. Så jeg vil kigge fordomsfrit på, hvilke tiltag vi kan tage for at forbedre integrationen i Danmark. Men jeg er helt allergisk over for den der symbolpolitik, som mere er rettet mod valgkamp end mod virkelighed«.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Uden for citat