Pape om DF-forslag: PET skal bekæmpe terrortrusler mod Danmark

Det er PET's opgave at afværge terrortrusler, siger justitsminister til forslag om at dræbe danske IS-krigere.

Politik

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil ikke direkte kommentere et forslag fra Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, om, at danske specialstyrker skal likvidere danskere, der kæmper for Islamisk Stat i udlandet.

Det er Politiets Efterretningstjeneste (PET), der skal bekæmpe terrortrusler mod Danmark, siger justitsministeren. Han lægger 'afgørende vægt' på, at PET overholder dansk og international ret.

Justitsministeriet henviser til hans svar 21. december sidste år til DF's retsordfører.

»Jeg er tilfreds med PET's indsats for at skabe overblik og samtidig modgå terrortruslen mod Danmark«.

»Det er meget alvorligt, hver gang en dansk statsborger eller herboende udlænding vælger at drage til Syrien/Irak for at deltage i den væbnede konflikt«, siger Søren Pape Poulsen.

Sender fotos til Irak

DF's retsordfører mener, at PET og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) skal dele oplysninger med allierede styrker. Frankrig har givet irakiske specialenheder navne og fotos af franskmænd, som skal dræbes, siger han til Jyllands-Posten.

Det skal forhindre, at de returnerer til Frankrig og begår terror.

Syrienkrigerne har ikke ændret PET's vurdering af, at terrortruslen mod Danmark fortsat ses som alvorlig, hedder det i ministerens svar.

PET vurderer løbende, om mistænkte kan sigtes. De kan efterlyses internationalt, PET kan dele oplysninger med politikredsene, så deres pas eller opholdstilladelse kan inddrages, lyder svaret.

»PET kan ikke i øvrigt inden for rammerne af folketingsbesvarelse give nærmere oplysninger om, hvilke tiltag PET iværksætter i forhold til konkrete personer, der deltager eller har deltaget i den væbnede konflikt i Syrien/Irak«, hedder det.

PET understreger, at man 'naturligvis opererer inden for rammerne af dansk og international lov'.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce