0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SF vil ikke forhandle videre om tvangsvuggestuer for ghettobørn

Det tegner til et discounttilbud, mener SF om et muligt læringstilbud for etårige fra udsatte boligområder.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Skal det være obligatorisk vuggestue til børn fra udsatte boligområder? Det spørgsmål er en del af de ghettoforhandlinger, som forhandles i dag, dog ikke med SF til bords.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når forhandlinger om obligatorisk vuggestue til børn fra udsatte boligområder fortsætter mandag morgen, bliver det uden SF.

Ifølge SF's børneordfører, Jacob Mark, takker partiet nej til at fortsætte forhandlingerne, der skal få den sidste del af regeringens såkaldte ghettoplan på plads.

»Vi har siddet med til forhandlingerne indtil nu, fordi vi synes, at børn i familier som ikke trives godt, eller hvor børnene ikke har samme forudsætninger for et godt sprog, de skal i dagtilbud med dygtige voksne«.

»Men vi kan se, at over de seneste par uger har det her dagtilbud fra regeringens side udviklet sig til et læringstilbud, hvor man skal lære om den danske grundlov og demokrati. Det skal være tvungent og kun for børn fra udsatte boligområder««, siger han.

Ifølge et notat fra regeringen, som Jyllands-Posten tidligere har beskrevet, vil regeringen tvinge børn fra udsatte boligområder i et læringstilbud, hvis forældrene ikke selv sender børnene i vuggestue.

Det tegner til at blive discounttilbud

Børnene skal ifølge regeringens oprindelige plan være der i 25 timer om ugen. Ellers mister forældrene børnechecken.

Målet er at få fat i børn, der lever isoleret fra det danske samfund, og udvikle deres 'danske sprog, generelle læringsparathed og kendskab til danske traditioner'.

Børnene skal blandt andet introduceres for 'danske traditioner og højtider i forbindelse med eksempelvis jul, påske, grundlovsdag, fødselsdag og fastelavn'.

»Det startede som et tilbud om gratis vuggestueplads, men nu tegner det til at blive et discounttilbud, hvor børnene ikke må sove til middag, og hvor forældrene selv skal betale for bleer og frokost«, siger Jacob Mark.

Som udgangspunkt mener SF, at alle børn i Danmark automatisk skal skrives op til vuggestueplads. Hvis forældrene så takker nej, skal familien have besøg af en sundhedsplejerske, lyder det.

ritzau

Læs mere: