Mads Rørvig (i midten) har tidligere siddet i Folketinget. Her er han i selskab med Bertel Haarder og Morten Østergaard.
Foto: Jens Dresling

Mads Rørvig (i midten) har tidligere siddet i Folketinget. Her er han i selskab med Bertel Haarder og Morten Østergaard.

Politik

Suppleant siger nej tak til Esben Lundes plads på Christiansborg

Det næste Venstre-navn på listen i Esben Lunde Larsens valgkreds ønsker ikke at erstatte ham i Folketinget.

Politik

Det er et åbent spørgsmål, hvem der skal overtage den tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsens (V) plads i Folketinget.

Esben Lunde Larsen meddelte onsdag aften på Facebook, at han ikke vender tilbage til det politiske arbejde på Christiansborg efter sommerferien.

Dermed skal et andet Venstre-medlem fra Vestjyllands Storkreds, hvorfra Esben Lunde Larsen er valgt, i Folketinget.

Sædvanligvis vil det være den person fra partiet, der har fået flest stemmer af de kandidater i kredsen, som ikke blev valgt ind ved det seneste folketingsvalg.

Med 8150 stemmer er det i dette tilfælde Mads Rørvig. Han har imidlertid gjort det klart, at han ikke på nuværende tidspunkt ønsker at afbryde sin erhvervskarriere til fordel for et arbejde i på Christiansborg.

På Twitter skriver han:

»Jeg er stolt af og ydmyg over at have repræsenteret over 8000 vælgere i Folketinget. Selv om Esbens farvel til politik er en mulighed for at vende tilbage, har jeg valgt at takke nej, da jeg er midt i spændende projekter med et team af fantastiske kolleger hos Finans Danmark.

Den næste kandidat på Vestres liste i Vestjyllands Storkreds er den tidligere borgmester i Ikast-Brande Kommune Carsten Kissmeyer.

Han overvejer foreløbigt, om han skal tage imod muligheden for at komme i Folketinget. I så fald vil han skulle forlade sin post som anden næstformand for regionsrådet i Region Midtjylland.

I en kommentar til Ritzau skriver Carsten Kissmeyer:

»Jeg er anden suppleant - så Mads Rørvig skal sige nej tak. Om jeg så eventuelt kan få det passet ind i mine øvrige aktiviteter, vil jeg afklare i løbet af første halvdel af august, når sagen er mere opklaret«.

Esben Lunde Larsen forlader sin plads i Folketinget til fordel for en stilling hos den globale tænketank World Ressources Institute i Washington D.C.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce