0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tre styrker og tre svagheder: Liberal Alliance er fuld af værdikrigere, men kæmper med troværdigheden

Liberal Alliance skal sende værdikrigere i offensiven og overvinde partilederens ringe troværdighed efter skatteslag.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Flindt Mogens
Foto: Flindt Mogens

Liberal Alliance har mange stemmer, der kan sætte en dagsorden.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Politik

1De unge. Er man debutant på de bonede trægulve på vej ind i stemmeboksen, er der stor chance for, at man stemmer på Liberal Alliance. Partiet har i årevis stået stærkt blandt førstegangsvælgere og unge under 25 år. Trods beskedne målinger på 5 procent viser en analyse fra 2017, at partiet ville være det største i Folketinget – med 18 procent af stemmerne – hvis det kun var de unge, der stemte. Partileder Anders Samuelsen er leveringsdygtig i klare markeringer, og det tænder den yngre generation.

2Den ledige platform. Hvad mange partier ofte sukker efter, har Liberal Alliance. En ledig politisk platform. Tre års kamp for billigere biler og lavere afgifter har pudset profilen af. ’Ingen kæmper hårdere’, lyder partiets slogan. Mærkesagerne er næppe de store vælgermagneter, men det gør ikke så meget, når plan A fortsat er at kapre utilfredse borgerlige vælgere fra K og V inden valget.

3Værdikrigerne. Liberal Alliances folketingsgruppe er ikke stor, men du kender med garanti mange af navnene alligevel. Værdikrigere som Joachim B. Olsen, Merete Riisager, Ole Birk Olesen, Christina Egelund, Mette Bock og, ja, Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøll kan alle sætte dagsorden – og de er ikke bange for at gå linen ud. Partiet er fuldt af værdikrigere, og det kan hjælpe LA i en valgkamp, hvor små partier risikerer at blive kørt over af mere larmende storesøskende i Folketinget.

1Troværdigheden. Store kampe kan føre til store nederlag. Således også for Liberal Alliance, der i vinter måtte flå sin egen troværdighed itu for åben skærm. Partileder Anders Samuelsen ville have topskattelettelser og truede med valg, hvis det ikke skete. Men det var tomme trusler, og sådanne politiske bluffnumre slider på troværdigheden. Intet peger på, at DF vil give plads til store skattelettelser inden valget.

En partileder skal kunne overbevise sine vælgere om, at han eller hun kan få væsentlige dele af sin politik igennem, hvis man vinder, men det får Samuelsen svært ved før og under valget.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Madsen & Magten

 • Jens Dresling

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig
  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig

  Henter…

  Madsen & Magten er tilbage fra coronapause - og taler stadig om corona.

  I denne udsendelse kan du høre om genåbningen af Danmark, der blev annonceret i går. For størrelse betyder noget, men ingen kan rigtigt blive enige om, hvor på skalaen vi befinder os. Til gengæld er alle enige om farven på genåbningen, den er rød, for de blå partier er ikke med. Betyder det, at oppositionen nu har fundet et svagt punkt hos Mette Frederiksen?

  Så skal vi videre med statsministeren - og hvad hun laver derhjemme. Det handler blandt andet om madvaner og rengøring, men også om politisk kommunikation, mener Kristian Madsen.

  Til sidst handler det om oppositionen, og hvem der egentligt er chef for den del af det politiske Danmark. I et lille stykke tid var det Jakob Ellemann, men nu styrtbløder Venstres vælgere, og Søren Pape er lige så stor – eller større end Ellemann. Og Pernille Vermund er faktisk tæt på. Så hvem er blå statsminister-kandidat, eller er det i virkeligheden lige meget?

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause
  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause

  Henter…

  Madsen & Magten udkommer ikke i øjeblikket. På grund af corona-epidemien er vi så få som muligt på arbejde på Politiken. Derfor udgår vores ugemagasiner 'Bogfolk', Madsen & Magten' og 'Klimanørd'. Vi glæder os til at vende tilbage med nye udsendelser, så snart som muligt.

Annonce

For abonnenter