Regeringen vil have flere ikkevestlige kvinder i job

Cirka 80.000 kvindelige indvandrere og efterkommere med ikkevestlig baggrund er ikke på arbejdsmarkedet.

Politik

Flere ikkevestlige kvinder skal i arbejde. Regeringen vil derfor afsætte omkring 140 millioner kroner over fire år til at få flere kvinder med indvandrerbaggrund ud på arbejdsmarkedet.

Det sker som led i regeringens udspil til satspuljeforhandlingerne for 2019-2022.

Det skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet på sin hjemmeside.

»Det er helt afgørende, at vi får flere ikkevestlige kvinder i beskæftigelse. Det går fremad for beskæftigelsen blandt flygtninge og indvandrere helt generelt, men kvinderne halter altså stadig for langt efter - også dem, der har været i landet i mange år«, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i en pressemeddelelse.

»Det betyder, at mange af kvinderne er uden arbejde og kendskab til det danske samfunds normer og værdier, og de har praktisk talt isoleret sig fra det danske samfund«, siger hun.

For gruppen af ikkevestlige kvinder i den arbejdsdygtige alder som helhed er 47 procent ifølge ministeriet i beskæftigelse. For kvinder med dansk baggrund er tallet 74 procent.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce