Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Røde partier kræver svindelmillioner retur til satspuljen

Der bliver ingen aftale om de svages finanslov, før finansministeren kompenserer pulje med 111 millioner.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det kan ikke være rigtigt, at det er de socialt udsatte, der skal lide under, at en betroet medarbejder i Socialstyrelsen tilsyneladende har stjålet 111 millioner kroner fra satspuljen.

Med den begrundelse vil Socialdemokratiet, SF, De Radikale og Alternativet have finansminister Kristian Jensen (V) til at finde 111 millioner kroner til satspuljen i statskassen.

Før de penge er fundet, bliver der ikke lukket nogen aftale om satspuljen for de kommende år, er partierne blevet enige om. Det oplyser Alternativets socialordfører, Torsten Gejl.

»Det kan simpelthen ikke passe, at det skal være de udsatte danskere, der skal være ofre for, at det har været muligt at svindle«, siger Torsten Gejl.

»De penge må findes i Finansministeriet. Og så må finansministeren sende dem over i Socialministeriet, hvor de kan bruges til det, de var tiltænkt. Nemlig en indsats for de socialt udsatte«.

I en fælles pressemeddelelse fra de fire partier udtaler Socialdemokratiets Pernille Rosenkrantz-Theil:

»Det må ikke ligge de socialt udsatte til last, at statskassens tyverialarm ikke har virket. De penge kan findes på Finansministeriets konto for uforudsete hændelser i stedet«.

Torsten Gejl understreger, at der ikke bliver nogen aftale, hvis Finansministeriet ikke finder 111 millioner kroner.

Risikerer det ikke at gå ud over de socialt udsatte, hvis de projekter, der skulle komme dem til gavn, ikke kan få penge?

»Jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at man ikke tager de penge tilbage. Man kan jo ikke lukke satspuljeaftalen uden os«, siger Torsten Gejl.

Den tidligere ansatte i Socialstyrelsen er internationalt efterlyst. Hun har tilsyneladende overført penge fra satspuljen til sig selv gennem en lang årrække.

Pengene i satspuljen går til indsatser og projekter på social-, sundhed- og arbejdsmarkedsområdet. Det er blandt andet projekter for hjemløse, sårbare unge og svage pensionister.

I år er der blandt andet forslag om at sætte penge af til en handlingsplan mod psykisk vold. Da satspuljen er omfattet af et politisk forlig, er det praksis, at alle forligspartier skal være enige.

Enhedslisten er det eneste parti i Folketinget, der ikke er med til at fordele satspuljen. Det skyldes, at partiet er uenig i finansieringen.

Pengene i satspuljen stammer fra, at overførselsindkomsterne stiger en lille smule mindre end lønningerne. Forskellen overføres til satspuljen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden