Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Miljøgruppe: EU svigter løfte om at stoppe rovdrift på fisk

EU's aftale om fiskeriet i Nordsøen i 2019 er dybt skuffende, mener miljøorganisationen Our Fish.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

EU's fiskeriministre er natten til onsdag blevet enige om næste års kvoter for fiskeriet i blandt andet Nordsøen, men aftalen skubber Danmark og EU længere væk fra et stop af overfiskeri.

Det mener miljøorganisationen Our Fish, som kritiserer den danske fiskeriminister, Eva Kjer Hansen (V), og hendes kolleger for at forsømme en mulighed for at 'rette op på elendighederne'.

»Det er helt uacceptabelt, at Eva Kjer Hansen har udtalt, at hun er klar til at bryde 2020-deadlinen for stop af overfiskeri i EU, ikke mindst set i lyset af, at fiskeriministrene netop har landet en svag aftale«, udtaler Cathrine Pedersen Schirmer, kampagneansvarlig i Danmark for Our Fish, i en kommentar til den nye EU-aftale.

Our Fish kræver sammen med andre miljøgrupper, at EU indfrir et løfte fra 2013 om at sikre et bæredygtigt fiskeri inden udgangen af 2020.

Men tirsdag gjorde Eva Kjer Hansen det klart, at hun også må tage hensyn til den økonomiske side af sagen. Blandt andet beskæftigelsen i fiskerierhvervet.

»Så vil jeg hellere bruge nogle flere år på at nå målet«, sagde hun.

Udmeldingen skuffer Our Fish.

»2019 skulle have været året, hvor fiskekvoterne endelig kom på linje med forskernes anbefalinger, og fiskeriministrene i det mindste kunne få ros på falderebet for at udvise viljestyrke til at overholde 2020-deadlinen for stop af overfiskeri i EU-farvande«, siger Cathrine Pedersen Schirmer.

»Sådan blev det bare ikke, og det er dybt skuffende«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden