Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Nye danskere skal give hånd til Støjberg

Udlændingeministeren er selv vært ved den første af de omdiskuterede grundlovsceremonier med håndtrykskrav.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Håndflade mod håndflade og ingen handsker. Sådan skal man fra og med i år udveksle håndtryk med de danske myndigheder, hvis man vil fuldbyrde sit danske statsborgerskab.

Og for de første nye danskere, der skal deltage i en såkaldt grundlovsceremoni, bliver det udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), de kommer til at trykke i hånden, ansigt til ansigt, som det kræves i bemærkningerne til den lov, Folketinget vedtog sidste år.

Støjberg bliver nemlig vært for den første grundlovsceremoni, der altså afholdes i statsligt regi. Det oplyser hendes ministerium i en pressemeddelelse.

»Det er et helt særligt privilegium at blive dansk statsborger og en stor tillidserklæring fra det danske samfund. Derfor skal man som udlænding vise, at man vil Danmark, og man skal gøre sig fortjent til at være en del af det danske fællesskab«, udtaler Støjberg i pressemeddelelsen.

»Det gør man blandt andet ved at vise respekt over for Danmark og de danske værdier og skikke«.

Loven lægger op til, at det er kommunerne, der afholder grundlovsceremonien, hvilket nogle borgmestre har udtrykt skepsis over for. Meningen er, at de skal afholdes mindst to gange om året, så de udlændinge, der er blevet godkendt til dansk statsborgerskab, kan møde op og få det obligatoriske håndtryk.

Men den første af ceremonierne bliver altså afholdt af staten, og den finder sted torsdag den 17. januar i København.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden