Klaus Riskær Pedersen holder pressemøde om partiet, der bærer hans eget navn.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Klaus Riskær Pedersen holder pressemøde om partiet, der bærer hans eget navn.

Politik

Riskær: Jeg stiller op, fordi jeg har mistet lidt af håbet

Politik

På et pressemøde siger den bedrageridømte erhvervsmand Klaus Riskær Pedersen, at han stiller op til Folketinget, fordi der er sket et skred i samfundet.

»Nogle af de værdier er under pres, de er skredet, og jeg føler, som jeg tror, at en del andre danskere føler, at jeg har tabt lidt forhåbning om, at vi kommer tilbage på sporet, hvis vi ikke gør noget nyt«.

»Hvis vi fortsætter som hidtil, vil der ikke ske noget som helst«, siger Klaus Riskær Pedersen.

I går afleverede han det nødvendige antal vælgererklæringer for at kunne stille op til Økonomi- og Indenrigsministeriet med et parti, der bærer hans eget navn. Ministeriet undersøger nu om de kan godkende underskrifterne.

Folketingskandidaten betegner sit parti som »rød konservatisme«.

»Det røde ligger i forandringsvilligheden. Vi skal lave forandring for at forbedre, ikke bare for at bevare. Smårettelsernes tid er forbi«.

Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

Henter…

Det er som sådan ikke politikerne, men nærmere systemet i Danmark, som er et problem, sådan som erhvervsmand Riskær Pedersen ser det.

»Politikere er blevet til embedsmænd, og embedsmænd er blevet til politikere. Folkestyret herhjemme er præget af en politisk kultur, hvor man ikke er fri, man kan ikke lave forandring, man kan ikke lave forbedring«, siger han.

Den siddende statsminister får serveret

Den siddende regeringschef skal have førsteretten til at danne regering, og derfor peger kommende folketingskandidat Klaus Riskær Pedersen på Lars Løkke Rasmussen (V).

»Det er noget, mange går meget op i. Lars Løkke Rasmussen er siddende statsminister, og han udskriver valg som siddende.  Selvfølgelig skal det være sådan, at den siddende statsminister har førsteret.  Hvis den fører til, at han ikke kan danne regering, så er det Mette Frederiksen, der får retten«, siger Klaus Riskær.

På et pressemøde kommer Klaus Riskær ind på, at han tidligere har modtaget over ti års fængsel.

»Jeg anerkender, at jeg i nogle transaktioner, der involverede mine egne selskaber, tilsyneladende overtrådte nogle lovbestemmelser.  Jeg mener ikke, at det har nogen betydning for, hvorvidt jeg kan gå ind i politik. Modgang har gjort mig til en bedre politiker«.

ritzau/politiken

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden