IS-krigere marcherer i Raqqa, Syrien. Justitsministeren slår fast, at selv om ønsket fra politisk side er til stede, kan Danmark ikke nægte fremmedkrigere med  dansk statsborgeskab at komme hjem igen.
Foto: Uncredited/Ritzau Scanpix

IS-krigere marcherer i Raqqa, Syrien. Justitsministeren slår fast, at selv om ønsket fra politisk side er til stede, kan Danmark ikke nægte fremmedkrigere med dansk statsborgeskab at komme hjem igen.

Politik

Minister: Vi kan ikke nægte IS-krigere at komme tilbage

IS-krigere er uønskede, men man kan ikke nægte danske statsborgere at komme tilbage til Danmark.

Politik

Danmark kan ikke nægte danske statsborgere - heller ikke fremmedkrigere - at komme tilbage til Danmark. Det skriver justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til Ritzau.

»Fremmedkrigerne har vendt Danmark ryggen og er draget i krig mod demokrati og frihed. Jeg nærer absolut ingen sympati for dem, og de er uønskede i Danmark«, skriver ministeren.

»Men det her er et komplekst problem, og der findes ingen perfekte eller lette løsninger. For faktum er, at vi ikke kan nægte danske statsborgere at komme tilbage til Danmark«.

Justitsministeren udtaler sig, efter at USA's præsident, Donald Trump, har opfordret de europæiske allierede til at hente tilfangetagne IS-krigere hjem.

Alternativet er, at USA er tvunget til at løslade dem, lyder argumentationen fra den amerikanske præsident.

Justitsministeren understreger, at IS-krigernes sager er forskellige, og derfor skal de vurderes konkret af myndighederne, så den bedste løsning i hver enkelt sag kan findes.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden