0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Klaus Riskær Pedersen ved præsentationen af hans parti i tirsdags.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lynfyret af Riskær: Han ringede lidt over otte og sagde, at han havde set mine medieoptrædender

Det var en chokeret Christina Asklund, der fik besked om, at hun ikke længere var Folketingskandidat.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tirsdag blev Christina Asklund annonceret som folketingskandidat for partiet Klaus Riskær Pedersen.

Torsdag var hun fyret.

»Torsdag morgen lidt over otte ringer Klaus (Riskær, red.) til mig. Han siger, at han har set mine medieoptrædener igennem, og at det ikke er godt nok. 'Det duer du ikke til'«, siger han.

»'Enten kan man medier, eller også kan man ikke', og jeg ville aldrig lære det«, siger 50-årige Christina Asklund om beskeden fra Klaus Riskær.

Forundret over den kontante udmelding fra partistifteren tilbød hun alligevel at fortsætte med at hjælpe med partiets kampagne.

»Jeg siger til ham, at det kommer bag på mig, at han har den holdning, men at det selvfølgelig er ham, der sætter holdet. Jeg spørger så, om jeg skal fortsætte med at hjælpe til med kampagnen, men han siger, at 'vi stopper samarbejdet her'«.

Overvejer at stille op for et andet parti

Trods den korte karriere inden for politik, har Christina Asklund dog ikke mistet modet.

»Havde du spurgt, hvordan jeg havde det i går, ville jeg have svaret, at det var svært. Men i dag er jeg rimelig fattet. Det har på ingen måde taget lysten til at kæmpe for mine mærkesager fra mig«, siger hun.

Derfor overvejer Christina Asklund nu, om hun skal kontakte nogle af de etablerede partier.

»Jeg overvejer lige nu, hvilken retning der kunne være den rigtige. Men det skal være grønt«.

Så det kunne måske være Alternativet?

»Alternativet er en mulighed, og jeg har overvejet at tage kontakt til dem«, siger Christina Asklund, der synes, det ville være 'cool', hvis hun alligevel får mulighed for at stille op til det kommende folketingsvalg.

Klaus Riskær Pedersen afviste fredag, at det var en fejl at have stillet Christina Asklund op som kandidat for hans nye parti.

»Christina er en rigtig sød pige med gode mærkesager, men min vurdering er, at hun vil få problemer med at klare mediepresset«, sagde han.

På partiets hjemmeside står fredag aften stadig to kandidater ud over Riskær selv. Det drejer sig om 48-årige Peter Hjorth fra Dragør og 50-årige Rolf David Gøtze fra Hørsholm.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden