Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Merete Riisager måtte forlade Ørestad Gymnasium før tid. Arkivfoto.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Elevråd undskylder efter møntkast og tilråb mod Riisager - og fralægger sig ethvert ansvar

Undervisningsminister Merete Riisager måtte forlade en debat på Ørestad Gymnasium efter »ubehagelig episode«.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Elevrådet på Ørestad Gymnasium undskylder, men fralægger sig ansvaret for optrinet på gymnasiet, hvor undervisningsminister Merete Riisager måtte forlade en debat efter buhråb.

»Vi fra Ørestad Gymnasiums elevråd vil gerne fralægge os ansvaret for den ubehagelige hændelse d. 7/3 ved Merete Riisagers besøg. Elevrådet har ikke fået noget information om planerne for oprøret, så det vil vi gerne fralægges al ansvar for«, lyder det i udtalelsen, der er underskrevet af formandskabet på Ørestad Gymnasium ifølge TV2 Lorry.

Over for TV2 Lorry undskylder en af de to elevrådsformænd.

» Vi undskylder for den uheldige episode, som hun blev udsat for«, siger Henrik Michael Rafn til TV2 Lorry.

Merete Riisager var sammen med sognepræst Kathrine Lilleør på gymnasiet, der ligger på Amager, for at diskutere demokratisk dannelse.

TV2 Lorry beskriver, at ministeren blev 'buh'et' ud, og at eleverne var mødt frem med bannere, der udtrykte protest mod nye fraværsregler og besparelser.

Men ifølge Altinget blev der også kastet mønter og råbt 'luder' efter ministeren.

På sin Facebook-side kritiserer Lilleør rektoren for ikke at gribe ind.

»Rektor var med under hele forløbet, men greb ikke ind, sagde intet. Hvordan skal elever lære demokratisk dannelse, hvis deres rektor ikke har det?«, skriver hun.

Rektor på Ørestad Gymnasium fortæller til Ritzau, at han forsøgte at skride ind. Men at det var vanskeligt at få eleverne tilbage til deres klasser.

»Jeg oplevede ikke selv de beskrevne ting, men det er fuldstændig uacceptabelt. Jeg er ked af, at de siger, at vi ikke greb ind, for det gjorde vi selvfølgelig«, siger rektor Jonas Lindelof.

»Det er selvfølgelig mit ansvar. Men man kan ikke bare få 500 elever til at rette ind, når temperamentet er i kog. Jeg forsøgte at få de unge til at gå tilbage til deres klasseværelser«, siger han.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden