Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Rune Aarestrup Pedersen
Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Går planerne igennem vil bilisterne på vej mod Hillerød kunne slippe af med det sidste stykke motortrafikvej på vej mod den nordsjællandske by.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Se kortet: Her investerer regeringen i transport

Et ny politisk forlig skal under titlen ’Aftale om et sammenhængende Danmark’ give store investeringer i en lang række trafikprojekter.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En ny motorvejsforbindelse over Limfjorden via Egholm. Motorveje helt til Hillerød og Frederikssund. En milliard kroner til bedre forbindelser og forhold for cyklisterne. Højere pendlerfradrag over Storebælt.

Det er nogle af de investeringer, regeringen og Dansk Folkeparti vil sætte penge af til i sin investeringsplan frem mod år 2030.

En del af pengene sættes af til udvidelser af vejstrækninger og forbedringer af lokale forhold, såsom en indsats for at øge vejkapaciteten på rute 26 mellem Aarhus og Viborg eller på rute 15 mellem Herning og Ringkøbing. Andre handler om nybyggerier af veje eller nyanskaffelser af tog.

En blandet buket

Det er investeringer, der vil ske over alt i landet. Her er nogle af de projekter og planer, politikerne er blevet enige om.

 • En ny jernbane over Vestfyn
 • En ny jernbane til Billund
 • En motorvej mellem Næstved og Rønnede
 • En forlængelse af Kalundborgmotorvejen
 • En sydlig Ring 5 ud for København fra Køge til Frederikssundsvej
 • En omfartsvej omkring Mariager
 • Udbygning af vejen mellem Aalbæk og Skagen
 • En parallelmotorvej til E45 mellem Haderslev og Give
 • En ny hovedvej til Stevns
 • Forbedringer på vejen fra Svendborg til Langeland og på Vestlolland
 • En undersøgelse af Kattegatforbindelsen

Aftalen handler også om generelle forbedringer. Blandt andet sættes der 1,5 milliarder kroner af til bedre fremkommelighed, tilgængelighed og trafiksikkerhed i perioden fra 2021 til 2030. Et tilsvarende beløb skal gå til støjbekæmpelse. Jernbanerne får 2,1 milliarder til forbedringer, der skal gøre det muligt at øge hastighederne for togene.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden