0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skatteminister forventer at få seks svindel-millarder igen

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En lemfældig kontrol betød, at en række udenlandske virksomheder i en årrække havde held til at hive 12,7 milliarder kroner ud af det danske skattevæsen.

Penge, som de ifølge Skatteministeriet ikke havde krav på, fordi der var tale om refusion af udbytteskat for aktier, de slet ikke ejede.

Men der er håb om at få en del af pengene tilbage i statskassen igen.

Man kan komme langt med hårdt slid, selv om man er oppe mod svindlere, som kan hyre dyre advokater.

På et pressemøde tirsdag gør skatteminister Karsten Lauritzen (V) foreløbig status over indsatsen med at kræve pengene tilbagebetalt.

Og han forventer, at det er muligt at kradse mellem 5,5 og 6 milliarder kroner ind via de retssager, der er anlagt mod sammenlagt 470 personer og selskaber.

Betydelige beløb fratrækkes

Fra dette beløb skal dog trækkes »betydelige omkostninger« til advokater og anden juridisk bistand.

Og ministeren forsikrer, at der er gjort alt for at forhindre, at noget lignende ikke kan lade sig gøre igen.

»I dag er der ti gange så mange medarbejdere til at kontrollere området, end da svindlen blev opdaget.

»Man kan komme langt med hårdt slid, selv om man er oppe mod svindlere, som kan hyre dyre advokater«, siger Lauritzen på pressemødet.

Her fortalte han også, at man også vil styrke indsatsen for at opkræve penge hos de danskere, der skylder penge til fælleskassen.

I alt vil én million mennesker, der har gæld til det offentlige, få et brev fra Skat den kommende tid med besked på at få gjort regnskabet op.

500.000 danskere vil desuden opleve, at Gældsstyrelsen modregner deres gæld i forbindelse med skatteopkrævningen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende p