Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Priser på sygehusmedicin sænkes med 12,5 procent

Politikerne og lægemiddelindustrien er blevet enige om at sænke listepriserne på sygehusmedicin med i alt 12,5 procent over fire år.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sundhedsministeriet- og Ældreministeriet, Danske Regioner og Lægemiddelindustriforeningen er blevet enige om to nye aftaler, der betyder lavere priser på medicin.

Listepriserne på sygehusmedicin sænkes med i alt 12,5 procent over fire år. Samtidig sættes der loft over priserne på medicin på apotekerne.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) siger om aftalerne:

»Lavere priser på medicin gør en forskel i hverdagen ude på vores sygehuse, fordi vi får mere sundhed for pengene og kan tilbyde behandlinger med den nyeste medicin. Det her er et meget stærkt resultat, der sørger for, at vi i alt får 15 procent billigere medicin til vores sygehuse i de kommende år end vi ville have fået uden aftalen«, siger sundhedsministeren.

»Derudover er jeg rigtig glad for, at vi sikrer, at priserne på den medicin, man køber på apotekerne, ikke stiger. Det giver en vigtig tryghed, især for de mange danskere med kroniske sygdomme, der hver dag bruger receptpligtig medicin«, siger Ellen Trane Nørby.

Lægemiddelindustrien er glad for roen og forudsigeligheden

Den nye aftale betyder, at maksimalprisen på medicin på apotekerne ikke stiger indtil 1. april 2022.

Den nye aftale på sygehusområdet lægges oven i en tidligere aftale, som betød en sænkelse af listepriserne på 2,5 procent. I alt betyder den nye aftale dermed, at listepriserne på sygehusmedicin samlet set bliver 15 procent lavere i perioden 2019 til 2023.

Sofie Jensen, der er koncernchef i Lægemiddelindustrien (LIF), siger, at aftalerne sikrer stabilitet for producenterne. De kender nu både priser og får vished for, at deres lægemidler kommer ud til de danske patienter.

»De nye aftaler vil dæmpe prisudviklingen på medicin og skabe ro og forudsigelighed om medicinprisernes betydning for udgiftsudviklingen. Det har været to lange og hårde forhandlinger, men så har vi til gengæld fået lange aftaler, der skaber ro og forudsigelighed omkring industriens rammevilkår«, siger Sofie Jensen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden