0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) fotograferet ved et tidligere samråd.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Støjberg vil ikke lade asylfamilier lave mad på Sjælsmark

Afviste asylansøger på Udrejsecenter Sjælsmark får ikke lov til at lave mad selv på trods af anbefalinger.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det er udelukket, at afviste asylfamilier på Udrejsecenter Sjælsmark selv kan få lov at lave mad.

Det siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), som i dag er i åbent samråd i udlændinge- og integrationsudvalget om børns trivsel på udrejsecenteret.

»Afviste asylansøgere tilbydes ikke selvhushold - altså mulighed for selv at lave mad - fordi regeringen mener, at der skal være en klar markering af, at afviste asylansøgere ikke er velkomne i Danmark og skal rejse hjem«, siger hun.

I starten af april udgav nødhjælpsorganisationen Røde Kors en rapport, som viser stor mistrivsel blandt børnene.

Organisationen mener, at familier først flyttes til et udrejsecenter, før udrejsen er umiddelbart forestående.

Men eftersom der ikke er politisk flertal for det, er Røde Kors kommet med seks konkrete anbefalinger til, hvordan forholdene for børnene Udrejsecenter Sjælsmark kan forbedres. Heriblandt at familier skal have mulighed for at lave deres egen mad. I dag spiser de alle måltider i en kantine.

Udlændinge- og integrationsministeren har bedt sit ministeriums embedsmænd om at se nærmere på de seks anbefalinger.

Før det arbejde er færdigt, er det for tidligt at sige noget om, hvorvidt det kommer til at føre til ændringer, siger ministeren, som dog senere i samrådet slår fast, at hun ikke har tænkt sig at ændre på forholdene.

»Min generelle tilgang er, at regeringen ikke har intentioner om at ændre på de overordnede rammer for de afviste asylansøgere«, siger ministeren.

»Det vil være med det afsæt, at jeg kommer til at forholde mig til de konkrete anbefalinger, når min embedsmænd har forholdt sig til dem, siger hun.

Det er Alternativets Carolina Magdalene Maier, som har kaldt Inger Støjberg i samråd.

»Det er trist, at regeringen ikke i højere grad – om ikke andet så for børnenes skyld – tager anbefalingerne til sig«, siger Carolina Magdalene Maier på samrådet.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden