0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Thomas Howalt Andersen
Foto: Thomas Howalt Andersen

I morgen skal bestyrelsen for Socialdemokratiet i Indre By & Christianshavn diskutere, om Simon Simonsen stadig skal være deres folketingskandidat.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

S-politikers kandidatur vakler efter kommentar om enemødre

Simon Simonsen forventer at blive kasseret som folketingskandidat, efter at han kommenterede Roskilde Kommunes borgmesters beslutning om at blive enemor med en anonym donor.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den socialdemokratiske folketingskandidat Simon Simonsen har den seneste uge været i lidt af et stormvejr for sine kritiske udtalelser om sin partifælle, Roskildeborgmester Joy Mogensen.

Hun er blevet gravid ved hjælp af donorsæd og har valgt at være enlig mor. Det valg har Simon Simonsen kritiseret i skarpe vendinger på Facebook, og det har nu bragt ham i problemer.

Han skrev blandt andet :

»Flere og flere kvinder bliver soloforældre, og det er en tragedie af shakespeareske dimensioner, når der samtidigt er ca. 500.000 skønne og vidunderlige mænd, der er barnløse, og det tal er stigende. Indtil for 30-40 år siden var en af disse mænd blevet mand til Joy og far til Joys barn. Er det godt for et barn at starte tilværelsen ud, med kun en forældre?«

»Men vi skal ikke dømme hende, men hjælpe hende og de mange mange andre kvinder og mænd som ofte ender som barnløse, alene og i umulige valg. Det er ikke kun deres ansvar, men også et kæmpe politisk problem. Den kønspolitik vi fører skiller de facto kvinder og mænd mere end den samler«.

Nu kan det ifølge formand Carlo Søndergaard, der er formand i den kreds, hvor Simon Simonsen er opstillet, få store konsekvenser for kandidaten.

»Det er klart, at med den mediestorm, der har været, og de mange henvendelser vi har fået fra medlemmer i partiet, så er det nødvendigt, at vi nu finder ud af, om Simon Simonsen stadig kan være kandidat i vores kreds«, siger kredsformand for Socialdemokratiet i kredsen Indre By og Christianshavn Carlo Søndergaard til Ritzau.

»Det er svært at sige, om løbet er kørt, men det er klart, der har været mange initiativer til mulige løsninger i løbet af ugen, og nu må kredsbestyrelsen forholde sig til, om de har tillid til ham«, siger han.

Jeg mener ikke, at et helt normalt synspunkt på familier burde give anledning til en eventuel afslutning af min politiske karriere

Socialdemokratiets kredsbestyrelse har indkaldt til ekstraordinært bestyrelsesmøde mandag 6. maj, hvor Simon Simonsens position som folketingskandidat skal diskuteres.

Det fremgår også i en intern mail fra bestyrelsen.

»Jeg kan konstatere at bestyrelsesformanden i min kreds overvejer at tage mit kandidatur fra mig«, siger Simon Simonsen til Ritzau.

»Jeg afventer lige nu. Hvis min organisation vil gøre det ene eller det andet, så må de gøre det«.

»Men jeg mener ikke, at et helt normalt synspunkt på familier burde give anledning til en eventuel afslutning af min politiske karriere«, siger han.

I den interne mail, der er underskrevet af kredsformand Carlo Søndergaard fremgår det, at man i partiet har forsøgt at få Simon Simonsen til at slette sit Facebook-opslag, der i stærke vendinger beskriver, hvordan han er imod, at kvinder får børn ved hjælp af donorsæd.

»Der har været arbejdet på løsning af den uheldige sag - det har Simon ikke ønsket, står der blandt andet i mailen«.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden