Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Formand Stig Grenov vil ikke være frontfigur for Kristendemokraterne ved partilederrunder. I stedet sender partiet Kristian Andersen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kristendemokraterne dropper formanden i tv-debatter i usædvanlig taktisk manøvre

Ved de kommende partilederrunder bliver partiet repræsenteret af en populær byrådspolitiker fra Ringkøbing-Skjern i jagten på et kredsmandat.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kristendemokraterne er klar til partilederrunderne ved det valg, der endnu ikke er udskrevet.

Men det bliver ikke partiets landsformand, Stig Grenov, der skal duellere med de øvrige partiledere på fjernsynsskærmen. I stedet sender partiet Kristian Andersen ind i tv-studiet, skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

»Vi er overbeviste om, at vi kan vinde et kredsmandat i Vestjylland, og her er det mest sandsynligt, at jeg bliver valgt. Derfor giver det mest mening, at det er mig, der tager opgaven«, siger Andersen.

Fik mange personlige stemmer

Det handler om, at partiet kan få svært ved at hive sig op over spærregrænsen. Den seneste Megafonmåling giver blot partiet o,5 procent af stemmerne.

Benjamin Nørskov
Foto: Benjamin Nørskov

Kristian Andersen kommer til at blive kristendemokraternes ansigt ved partilederrunden, når valget er udskrevet.

Derfor kan det ved at sende den lokale kandidat af sted forsøge at sikre sig et kredsmandat fra det vestjyske. Her kan Kristian Andersen vise sig at være et godt navn at stille med. Han står stærkt i Ringkøbing-Skjern, hvor han trak seks mandater med sig ind i byrådet.

»Kristian kan bruge de direkte tv-debatter som en platform til at tale sig ind i hjerterne på de vestjyske vælgere, som gerne vil have et borgerligt alternativ. Han er en fremragende debattør«, tilføjer Stig Grenov ifølge avisen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden