Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Corona­virus

Thomas Howalt Andersen/socialdem/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Howalt Andersen/socialdem/Ritzau Scanpix

Den socialdemokratiske folketingskandidat Simon Simonsen har den seneste uge været i lidt af et stormvejr for sine kritiske udtalelser om sin partifælle, Roskildeborgmester Joy Mogensen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bestyrelse udtrykker mistillid til folketingskandidat for S

Simon Simonsen er et skridt nærmere at blive kasseret som folketingskandidat for S efter bestyrelsesmøde.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Simon Simonsen (S) risikerer at miste sit folketingskandidatur. Det står klart efter et bestyrelsesmøde for kredsen Indre By og Christianshavn, hvor et flertal i bestyrelsen har udtrykt mistillid til Simon Simonsen.

Der bliver indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, hvor der bliver taget stilling til hans kandidatur. Det oplyser kredsformand Carlo Søndergaard (S).

»Det er et flertal i vores bestyrelse, der har udtrykt mistillid til Simon Simonsen kandidatur. Og i den forbindelse er det blevet besluttet af den samlede bestyrelse, at man indkalder til en ekstraordinær generalforsamling«, siger Carlo Søndergaard.

Det er et flertal i vores bestyrelse, der har udtrykt mistillid til Simon Simonsen kandidatur

Simon Simonsen er den seneste uge kommet i modvind for kritiske udtalelser om sin partifælle Joy Mogensen (S), der er borgmester i Roskilde.

Hun er blevet gravid ved hjælp af donorsæd og har valgt at være enlig mor. Det valg har Simon Simonsen kritiseret i skarpe vendinger.

Ifølge Carlo Søndergaard ligger det endnu ikke helt klart, hvornår den ekstraordinære generalforsamling vil blive afholdt. Der er en frist på ti dage, som kan blive ændret, hvis der udskrives valg.

Carlo Søndergaard vil ikke tale Simonsens sag på generalforsamlingen.

»Det er klart, når et flertal i bestyrelsen udtrykker mistillid, så vil det være mærkeligt, hvis formanden gik ud og talte imod det flertal«.

»Det, vi gør nu, er, at vi nedsætter et kandidatudvalg og kigger på nogle af de kandidater, der vil melde sig i den proces«, siger han.

Den har været gal med retorikken

Ifølge Simon Simonsen er det en delt bestyrelse, der har udtrykt mistillid. Han har ikke tænkt sig at ændre sin holdning til donorbørns rettigheder.

»Jeg vil fortsat støtte donorbørns ret til at kende deres far«.

»Jeg synes, vi skal overveje, om vi truer det demokratiske sindelag i partiet, hvis man ikke på spørgsmål af etisk karakter kan have andre holdninger end partilinjen«, siger Simon Simonsen.

Jeg synes, vi skal overveje, om vi truer det demokratiske sindelag i partiet, hvis man ikke på spørgsmål af etisk karakter kan have andre holdninger end partilinjen

Han vil fortsætte sin valgkamp under den forudsætning, at han håber og tror på, at medlemmerne på generalforsamlingen vil se hans vej.

Ifølge Carlo Søndergaard er det ikke et problem, at Simonsen ytrer sin holdning til etiske spørgsmål. Men det er blandt andet retorikken, den har været gal med, lyder det.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden