Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen fotograferet i går, hvor hun orienterede pressen om søndagens forhandlingerom en ny regering.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tidligere rådgiver: Trods pause fortsætter regeringsforhandlinger i kulissen

Tidligere rådgiver siger, at selv om forhandlingslokalet er tomt, fortsætter arbejdet med at danne regering.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringsforhandlingerne mellem Socialdemokratiet og de tre mulige støttepartier De Radikale, Enhedslisten og SF holder pause mandag. Det betyder dog bare, at arbejdet med at danne en ny regering fortsætter i kulissen.

Det vurderer Henrik Kjerrumgaard, som er chefrådgiver i kommunikationsbureauet White Cloud, men som har erfaring fra regeringsforhandlingerne i 2011.

Her sad han med som rådgiver for tidligere politisk leder for De Radikale Margrethe Vestager.

»Fordi de ikke sidder nede i lokalet, betyder det ikke, at de ikke forhandler. Sommetider kan man godt tage en pause en aften eksempelvis, men partierne har en interesse i at blive færdige hurtigt«, siger Henrik Kjerrumgaard.

»Det er højtryksforhandlinger, og de her stakkels mennesker, som er gået igennem en meget lang valgkamp, et EP-valg og et folketingsvalg, arbejder lige så meget nu, som de gjorde i valgkampen«.

Ifølge den tidligere rådgiver vil partierne formentlig være i kontakt med hinanden telefonisk. De vil gennemgå udkommet af de foreløbige forhandlinger og overveje, hvad de skal komme tilbage med til næste møde.

Socialdemokratiet oplyser ikke, hvad pausen skyldes, eller hvornår forhandlingerne genoptages.

Partierne har signaleret, at de har god tid til forhandlingerne. Blandt andet siger Socialdemokratiets formand og kongelig undersøger, Mette Frederiksen, at hun ikke har lagt nogen sommerferieplaner.

»Hvis Mette (Frederiksen, red.) havde sagt, at hun ville nå at danne en regering inden folketingets samling i slutningen af ugen, så havde hun lagt et unødigt pres på sig selv«, siger Kjerrumgaard.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden