Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Pia Olsen Dyhr sammen med Jacob Mark og Lise Müller forud for dagens forhandlinger.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Olsen Dyhr: Klima og børn er store knaster i forhandlinger

SF kalder forhandlinger om en ny regering et "konstruktivt forløb", og ifølge Pia Olsen Dyhr går det fremad.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er fortsat nogle store knaster i forhandlingerne om en ny regering, der skal gøre Mette Frederiksen (S) til statsminister.

Det fortæller SF's formand, Pia Olsen Dyhr i forbindelse med forhandlingerne i Landstingssalen på Christiansborg tirsdag eftermiddag.

»Jeg synes, at tingene bevæger sig fremad. Der er ingen tvivl om, at vi stadigvæk har nogle knaster, men jeg synes, at der generelt er et håb og en interesse i, at vi skal nå i mål«.

Hun fortæller, at klima, minimumsnormeringer i daginstitutioner og børnefattigdom i øjeblikket er de emner, som partierne har svært ved at blive enige om.

»Vi har været ude og sige i valgkampen meget klart, at vi ønsker minimumsnormeringer i Danmark. Det er jo blandt andet det, vi arbejder på at komme til at levere - for at nævne en af tingene, siger Pia Olsen Dyhr.

»Selvfølgelig skal vi i mål med nogle klare visioner for, hvor Danmark bevæger sig hen. Men helt ned i den mindste detalje kommer vi ikke«, tilføjer hun.

I små to uger har SF, Enhedslisten og De Radikale forhandlet med Socialdemokratiets formand og kongelig undersøger, Mette Frederiksen.

Socialdemokratiet går efter at danne en socialdemokratisk etpartiregering, og ifølge partierne bruges tiden i øjeblikket på at nedfælde deres krav på papir.

Der er imidlertid rigeligt med udfordringer for de fire partier, når det kommer til at blive enige om et fælles grundlag for en rød regering.

Det handler blandt andet om, at SF sammen med de øvrige partier i rød blok vil have reduceret udledningen af drivhusgasser med 70 procent inden 2030.

Socialdemokratiet har været mere forsigtige og sagt, at de ønsker en reduktion på minimum 60 procent.

Samtidig vil de tre mulige støttepartier indføre minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver, mens Socialdemokratiet har været mere tøvende.

Alligevel tror Pia Olsen Dyhr fortsat på, at partierne kan lande en langsigtet aftale.

»Hvis vi laver en aftale nu og her, er det med en forventning om, at vi efterfølgende laver en finanslov, som også skal levere penge til de her forskellige områder«, siger hun.

Anden runde af tirsdagens forhandlinger er begyndt kl. 16.30.

Her mødes de tre partier igen skiftevis med Socialdemokratiet til forhandlinger, som er rykket op på Mette Frederiksens kontor på Christiansborg.

Pia Olsen Dyhr siger, at partiet blandt andet vil diskutere kontanthjælpsloftet med S.

»En af de ting, vi skal diskutere lige nu, er blandt andet spørgsmålet om kontanthjælpsloftet«.

»Der er ikke nogen tvivl om, at det er det, SF har kæmpet for, og det er noget, vi mener dybfølt, fordi det handler om, at vi ikke vil have fattige børn i Danmark«, siger hun på vej ind.

Enhedslisten har også tirsdag aften været til en anden runde forhandlinger med Socialdemokratiet, og senere er det De Radikales tur.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden