0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dansk Folkeparti tegner sig for flest partihop i kommunerne

Siden kommunalvalget i 2017 har 12 DF-byrødder forladt partiet. Det er et problem over for vælgerne, erkender næstformand.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Det er en kedelig tendens, at Dansk Folkeparti er det parti, der har sagt farvel til flest byrådsmedlemmer siden valget i 2017, mener næstformand Søren Espersen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Dansk Folkeparti er det parti, der foreløbig har sagt farvel til flest lokale mandater rundt om i landet siden kommunalvalget i 2017. Det viser en rundspørge i alle landets kommuner, som Politiken Research har foretaget.

På landsplan har der i alt været 44 partihop siden 2017, og heraf tegner Dansk Folkeparti sig for flest med ikke færre end 12 valgte, der enten har forladt partiet eller er blevet ekskluderet.

Rekorden er særlig markant, fordi Dansk Folkeparti langtfra er det parti, der fik flest pladser i landets byråd. Med 223 valgte blev partiet det fjerde største byrådsparti – efter Konservative, Venstre og Socialdemokratiet. De 12 partihoppere svarer til hele 5,4 procent af 223 byrødder, partiet fik valgt i 2017.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts