0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Bagland splittet om Løkkes fremtid som Venstres formand

En rundspørge sår stor tvivl om, hvorvidt Lars Løkke Rasmussen er formand for Venstre ved næste valg.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

En rundspørge sår stor tvivl om, hvorvidt Lars Løkke Rasmussen er formand for Venstre ved næste valg.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mens der - på overfladen i det mindste - er lagt låg på uroen om formandskabet i Venstre, er partiets bagland i tvivl om, hvorvidt Lars Løkke Rasmussen også vil være i front for partiet ved næste folketingsvalg.

En rundspørge foretaget af Ritzau viser, at spørgsmålet splitter Venstres bagland.

Ritzau har sendt rundspørgen til 1172 med tillidsposter i partiet, og 293 har svaret på spørgsmålene. Dermed er den ikke repræsentativ, men giver et billede af holdningen hos de medlemmer, der har svaret.

110 svarer, at de regner med, at Lars Løkke Rasmussen fortsat er formand ved næste valg, mens 108 svarer, at Venstre inden næste valg har fået en ny formand.

Allan Skjøth, byrådsmedlem for Venstre i Tønder, forventer, at Løkke selv vil finde et andet job inden for den nærmeste fremtid. Han mener samtidig, at tiden er inde.

»En ny frisk ledelse og en ny frisk tilgang til, hvordan landet skal regeres vil være godt. Og der er Jakob Ellemann (partiets politiske ordfører, red.) et godt bud«, siger Allan Skjøth.

Trænger til nyt blod i ledelsen

Michael Jensen, som er medlem af hovedbestyrelsen og formand for Venstre i Favrskov Kommune, forventer derimod, at Lars Løkke Rasmussen også er formand ved næste valg.

Han kalder dog den nuværende situation 'dybt pinlig' og er ikke afvisende over for en udskiftning i toppen.

»Vi har nogle virkelig stærke politikere, som godt kunne få chancen nu. Vi kunne godt trænge til noget nyt blod i vores ledelse«.

Vi har nogle virkelig stærke politikere, som godt kunne få chancen nu. Vi kunne godt trænge til noget nyt blod i vores ledelse

»Jeg har hele tiden sagt, at hvis der er en, der skal lede og samle Venstre, så er det Jakob Ellemann-Jensen«, siger Michael Jensen.

Undsags Lars Løkke Rasmussen

I sidste uge undsagde Kristian Jensen Lars Løkke Rasmussen og hans tanker om en SV-regering i et større interview med Berlingske.

Kristian Jensen trak i land, men det fik stadig Venstre-nestor Claus Hjort Frederiksen til at kræve Kristian Jensen afsat som næstformand, indtil Hjort torsdag foretog en kovending.

Ifølge flere medier ulmer uroen dog fortsat, og centrale kræfter i partiet ønsker at få en helt ny ledelse i partiet – uden hverken Lars Løkke Rasmussen eller næstformand Kristian Jensen.

Medmindre Løkke eller Jensen trækker sig inden, vil ændringer i formandskabet dog først kunne ske i november, når partiet holder landsmøde.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Madsen & Magten

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie
  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie

  Henter…

  Du ønskes en glædelig jul fra Madsen & Magten. Vi er gået på juleferie, men vender tilbage i 2021 med en masse nyt, og gammelt, om dansk politik.

 • Finn Frandsen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg

  Henter…

  I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.

  Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.

  Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne? 

  Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.

  Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.

  Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.

 • Philip Davali/Ritzau Scanpix

  I dette afsnit skal det handle om mandagens pressemøde, hvor Mette Frederiksen rullede en bølge af corona-stramninger ud og pludselig lignede den statsminister, vi lærte at kende i marts. Så er alt godt igen for regeringen? Hvad gør en klog Ellemann nu? Og hvordan kan det være, at Mette Frederiksen slipper så godt afsted med ikke at svare på mediernes spørgsmål?

  Vi kommer heller ikke udenom finansloven og det gavehumør, Nicolai Wammen tilsyneladende er i. Men hvor kommer alle pengene fra? Og hvorfor sidder ikke alle partier med rundt om træet?

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce