Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

3F stod bag en fest i Cirkusbygningen under navnet 'Jagten på en fair pensionsalder' efter at regeringen dagen før havde trukket sit forslag om en højere pensionsordning tilbage. Mette Frederiksen (S) deltog i festlighederne.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Venstre opfordrer S til at tone rent flag om pensionsplan

Venstre har ikke tillid til, at der kommer pensionsplan fra S. Beskæftigelsesminister maner til besindighed.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

S-planen om differentieret pensionsalder er et stort vælgerbedrag, der nu bliver åbenbaret for befolkningen.

Det mener tidligere beskæftigelsesminister og nuværende finansordfører Troels Lund Poulsen (V).

Han kommer med sine udtalelser efter en artikel i Berlingske søndag, hvor der står, at regeringen ikke fremlægger en model for differentieret pension, før der er en overenskomstaftale på plads i 2020.

»Jeg tager det som et udtryk for, at der ikke kommer et forslag om differentieret pension, fordi man (S, red.) hele tiden udskyder tidspunktet for, hvornår man (S, red.) vil fortælle om sin politik«, siger Troels Lund Poulsen.

»Vi har siddet med Socialdemokratiet og forhandlet med det her i tre-fire måneder op til folketingsvalget, hvor det heller ikke ville vise hånden. Jeg har en erfaring med at snakke med Socialdemokratiet, hvor det bare er tomme tønder, der buldrer«.

»Jeg synes, at Socialdemokratiet lige så godt kan indrømme det vælgerbedrag frem for at trække den danske befolkning rundt i manegen«, siger han.

Men der tager V-ordføreren fejl, mener beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Der skal nok komme en plan, fastslår han.

Troels Lund tager fejl

Og da der på intet tidspunkt har været meldt ud, hvornår der ville komme en plan om differentieret pension, er der heller ikke noget, der er udskudt.

Tvært imod skrider samtaler på området fremad, fortæller beskæftigelsesministeren.

»Troels Lund tager meget fejl, når han siger, at der ikke kommer en plan«.

»Der er intet, der er udskudt. Vi går til opgaven, præcis som vi har sagt. Den fase, vi er i nu, handler om at inddrage arbejdsmarkedets parter. Vi kommer til at tage højde for overenskomstforhandlinger, men det betyder ikke, at arbejdet stopper, fordi der er overenskomstforhandlinger«.

»Vi kommer til at holde møder og arbejder på fuldt blus på den konkrete model både nu og hele efteråret igennem«.

Beskæftigelsesministeren afviser at give et mere præcist bud på, hvornår et forslag til en differentieret pensionsalder kan lægges frem.

Styrer selv timingen

Men ministeren oplyser, at det er muligt, at et forslag om differentieret pension fremlægges, inden overenskomstforhandlingerne er afsluttet.

»Det kan der sagtens komme«.

»Vi styrer selv timingen med, hvornår vi fremlægger det«, siger Peter Hummelgaard.

Han pointerer, at det endnu er tidligt i forhandlingsforløbet, og at processen er svær. Derfor ligger tidsplanen ikke fast.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden