Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Gregers Tycho/RITZAU
Foto: Gregers Tycho/RITZAU

Transportminister Benny Engelbrecht, (S).

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Transportminister vil lave bred aftale om infrastruktur

S-minister påpeger, at VLAK-regeringens aftale om infrastruktur ikke har flertal. Han vil lave bred aftale.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

S-regeringen vil åbne den smalle trafikaftale om investeringer i infrastrukturen, som blev indgået af den tidligere regering og Dansk Folkeparti kort før valget.

Det siger transportminister Benny Engelbrecht (S) på et samråd tirsdag.

Han vil viske papiret rent og gå efter at lave et nyt bredt forlig om infrastruktur baseret på alle folketingets partier.

»Aftalen blev forhandlet og vedtaget af et snævert flertal inden valget, og det forslag er der ikke antydningen af flertal for længere«, siger ministeren.

Danskerne sidder i kø overalt i Danmark på vej til arbejde, så derfor er der brug for at udbygge vejnettet, så der bliver plads til de nye grønne biler

Han ønsker at indgå en aftale om de næste ti års investeringer i infrastruktur.

»Jeg mener, at det er vigtigt, at der er stabile rammer i de kommende års investeringer i vores infrastruktur med aftaler baseret på alle Folketingets partier«, siger han.

Den forholdsvis nye transportminister Benny Engelbrecht (S) er ellers kaldt i samråd af forhenværende transportminister Ole Birk Olesen (LA) for at svare på, hvilke dele af planen den nye regering vil gennemføre.

Ole Birk Olesen slår fast, at hvis der stadig havde været et borgligt flertal, så ville planen blive gennemført 'til punkt og prikke'.

»Danskerne sidder i kø overalt i Danmark på vej til arbejde, så derfor er der brug for at udbygge vejnettet, så der bliver plads til de nye grønne biler«, siger Ole Birk Olesen om sin motivation for at have indkaldt til samråd.

»Men nu kan vi forstå på transportministeren, at nu hvor man har fået regeringsmagten, er ingen af projekterne sikre«, siger han.

Tidligere regering aftalte flere motorvejsudvidelser

Aftalen fra marts indeholder en lang række infrastrukturprojekter.

Det gælder blandt andet en udvidelse af motorvejen E45, midler til en ny midtjysk motorvej, udvidelser af motorvejene og ringforbindelserne på Sjælland og en udvidelse af Fynske Motorvej syd om Odense og en tredje Limfjordsforbindelse.

Benny Engelbrecht havde allerede varslet, at den nye S-regering vil genåbne forhandlingerne om fremtidens infrastruktur.

Benny Engelbrecht siger på samrådet, at snakken om konkrete udbygninger af vejnettet og andre projekter skubbes til de politiske forhandlinger om en ny aftale.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden