0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mattias Tesfaye vil på håndtryksinspektion

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye vil selv ud og overvære grundlovsceremonier med håndtryk.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Den første grundlovsceremoni for ansøgere, der ønsker at blive danske statsborgere, blev afholdt i Eigtveds Pakhus i København i januar.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da VLAK-regeringen i december sidste år vedtog den såkaldte og meget omdiskuterede håndtrykslov med støtte fra Dansk Folkeparti, stemte Socialdemokratiet hverken for eller imod.

Med vedtagelsen af lovforslaget blev det lovpligtigt, at personer, der ansøger om dansk statsborgerskab, skal give hånd til en borgmester eller embedsmand ved en grundlovsceremoni.

Efter regeringsskiftet i juni har Enhedslistens indfødsretsordfører, Peder Hvelplund, forsøgt at få et svar fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) på, om han vil ændre loven, så et håndtryk ikke længere skal være et krav.

Det vil ministeren ikke, i hvert fald ikke med det samme, skriver han i et svar til Folketingets Indfødsretsudvalg.

Mattias Tesfaye anfører, at det endnu ikke er klarlagt, om det bliver et problem med kravet om håndtryk ved ceremonierne.

»Nu er kravet om håndtryk ved grundlovsceremonierne indført, og jeg vil derfor nu give de nye grundlovsceremonier - herunder kravet om håndtryk - en chance for at virke, så vi kan drage os nogle nyttige praktiske erfaringer at basere overvejelserne på«.

»Jeg har i den forbindelse til hensigt selv at tage ud og overvære nogle grundlovsceremonier i kommunerne og ved selvsyn konstatere, hvordan ceremonierne fungerer i praksis«.

»I den forbindelse vil jeg også kunne tale med borgmestre og deltagere i grundlovsceremonierne om deres oplevelser med ceremonierne og også deres syn på kravet om håndtryk«, skriver Mattias Tesfaye.

Socialdemokratiet afviste sidste år at stemme for lovforslaget. Begrundelsen var, at det var naturligt at give hånd, og at man derfor ikke behøvede at lovgive om det.

ritzau

Annonce

Madsen & Magten

  • Finn Frandsen

    Masserne & Magten

    Henter…

    Torpedo fra fortiden kan sænke Løkkes lystyacht

    <