Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Lars Løkke har længe haft Ellemann-Jensen i tankerne som ny Venstre-formand, og de har tidligere talt om det, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ellemann og Løkke har tidligere drøftet formandspost

Lars Løkke har længe haft Ellemann-Jensen i tankerne som ny Venstre-formand, og de har tidligere talt om det.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tidligere Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen og formandskandidat Jakob Ellemann-Jensen har tidligere talt om, at sidstnævnte skulle være ny formand for Venstre.

Det siger Jakob Ellemann-Jensen efter et kredsmøde i Venstre i Lyngby tirsdag aften.

På spørgsmålet om, hvorvidt han vidste, at Lars Løkke Rasmussen har haft planer om, at køre ham i stilling som ny formand, siger Ellemann-Jensen:

»Det tror jeg, Lars (Løkke, red.) har vidst i længere tid, end jeg har vidst, det må jeg sige«.

»Det er noget, vi har talt om på et tidspunkt, men det lyder, som om det er noget, Lars har tænkt på længere, end jeg har«, siger han.

Det er noget, vi har talt om på et tidspunkt, men det lyder, som om det er noget, Lars har tænkt på længere, end jeg har

Søndag gav Lars Løkke Rasmussen sine første interview som forhenværende V-formand.

Han sagde blandt andet til både DR og TV2, at han længe havde tænkt, at Jakob Ellemann-Jensen og ikke næstformanden, Kristian Jensen, skulle overtage formandsposten.

Godt samarbejde med både Støjberg og Trane

Med fire dage til Venstres ekstraordinære landsmøde i Herning, hvor partiet skal vælge ny formand og næstformand, ser det ud til, at Jakob Ellemann-Jensen bliver valgt som formand, da han endnu ikke har nogle modkandidater.

Han erkender udfordringen ved at blive formand oven på Venstres tumultariske sommer.

»Det bliver svært, og jeg kan ikke love mere og andet, end at jeg vil gøre mig umage. Det vil jeg til gengæld også love«.

»Nu har vi været rundt i landet, og entydigt har der været den tilbagemelding, at vi vil udnytte den her mulighed for at fjerne spor af fløjkrige og vaske tavlen ren«.

»Så længe vi er indstillede på dét og agerer derefter, så skal det nok gå. Men nemt - det bliver det ikke, slår formandskandidaten fast«.

Indtil videre er det Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby, som skal slås om posten som næstformand.

Ellemann-Jensen har tidligere kaldt Støjberg for et »rigtigt godt bud« på en næstformand, men kan se sig selv med begge kandidater.

»Det er vigtigt, at formanden og næstformanden kan spille sammen og have et godt teamwork«.

»Der er vi i den lykkelige situation, at skulle jeg blive formand, så tror jeg, jeg kunne have sådan et samarbejde med begge de to kandidater«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden