0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Analyse: Ellemann lukker fløjkrigen i Venstre

Den nye V-formand Jakob Ellemann-Jensen kræver loyalitet. Men ord gør det ikke alene. Nu skal han levere et politisk projekt, der kan true Mette Frederiksen.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det skal være slut med splittelse og fløjkrig. Det var den nyvalgte Venstrehøvding Jakob Ellemann-Jensens klareste budskab i sin første store tale til partiet.

»Jeg er dødtræt af fløjkrig og fløjkrigere og den kultur, der følger med«, slog Ellemann-Jensen fast. »Hvis det får lov at fortsætte, så er det et spørgsmål om tid, før Venstre ikke længere er det store statsministerparti i blå blok. Det vil ikke være det værste. Det værste vil være, at vi har fortjent det«.

Uanset hvilket rygmærke man har båret i den indre strid, kan man finde amnesti i en ny Pax Ellemann-Jensen i Venstre: »Hvis jeg bliver formand for Venstre, vil jeg ikke bebrejde nogen fortidens loyalitet. Og jeg forventer også entydigt, at det gælder alle andre, så længe der ikke er tvivl om fremtidens loyalitet«.

Jakob Ellemann-Jensen er langt fra den første, der har forsøgt at tale en fløjkrig ihjel. De fleste må sande, at ord ikke gør det alene. Det kræver, at Ellemann-Jensen i praksis forstår at inddrage alle partiets strømninger. Men det kræver også, at han relativt hurtigt etablerer sig som politisk leder hos vælgerne og som et troværdigt bud på Danmarks næste statsminister.

Hvis Ellemann kan vise fremgang for Venstre i meningsmålingerne og politiske sejre, skal alle nok rette ind under hans ledelse. Men kan han ikke, vil snakken begynde at gå i krogene. Valgte vi nu rigtigt? Var han moden nok til opgaven?

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Madsen & Magten

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Baglandet tvivler på statsministeren, men Netto elsker Mette, og hendes fjender har overgivet sig

 • Gregers Tycho

  Masserne & Magten

  Henter…

  Borgens svære parforhold, et håndtryk og et forlist venskab

 • Jens Dresling

  Masserne & Magten

  Henter…

  Lyt til Madsen & Magten: Hummelgaard har kittel-angst, Mette F. har kirke og killinger, og Rohde har kristendommen

Annonce

For abonnenter